Product

Εύθυμα και... έξυπνα

Product

Εύθυμα πολιτικά ανέκδοτα

Εύθυμα παραμύθια διασκευασμένα για το θέατρο

Κωδικός:
107450
Manufacturer: 
Description: 

[...] Προτιμήσαμε, τελικά, παραμύθια με έντονο το διαλεκτικό στοιχείο, που ταιριάζει με τη θεατρική δράση και το λόγο, και όχι το αφηγηματικό, που δεν προσφέρεται από σκηνής, εκτός αν το παραμύθι παρουσιαστεί ως θεατρικό αναλόγιο, αλλά αυτό αποτελεί αντικείμενο μιας άλλης δραστηριότητας.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Προτιμήσαμε, τελικά, παραμύθια με έντονο το διαλεκτικό στοιχείο, που ταιριάζει με τη θεατρική δράση και το λόγο, και όχι το αφηγηματικό, που δεν προσφέρεται από σκηνής, εκτός αν το παραμύθι παρουσιαστεί ως θεατρικό αναλόγιο, αλλά αυτό αποτελεί αντικείμενο μιας άλλης δραστηριότητας. Στο βιβλίο παρουσιάζονται τέσσερα παραμύθια διασκευασμένα για το θέατρο. Τα τρία είναι κλασικά παραμύθια (δύο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και ένα των αδελφών Γκριμ), που μπορούν να αποτελέσουν, ως ενότητα, μία θεατρική παράσταση ή μπορεί να παρουσιαστούν μαζί μόνο τα δύο πρώτα (του Άντερσεν) ή ακόμα το καθένα να ανεβεί στη σκηνή ως ανεξάρτητη παράσταση, ανάλογα με τις διαθέσεις και τις δυνατότητες κάθε θεατρικής ομάδας. Τα έργα των συγγραφέων του 19ου αιώνα, όπως ο Άντερσεν και οι αδελφοί Γκριμ, αποτελούν σταθερές αξίες μέχρι σήμερα. Αγαπήθηκαν όχι τυχαία, αλλά για πολύ συγκεκριμένους λόγους, για το ήθος και τις αξίες που μεταφέρουν και για το παιδευτικό έργο που προσφέρουν διαχρονικά εξίσου με τα παραμύθια-δημιουργήματα του λαϊκού πολιτισμού, τα οποία αποτελούν πηγή έμπνευσης των μεγάλων παραμυθάδων. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Πρακτικός οδηγός για σχολικές θεατρικές ομάδες για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8260-99-Χ
Book pages: 
102
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Πάτρα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Παναγιώτης Χαλούλος, φιλόλογος καθηγητής, διορίστηκε στη Μέση Εκπαίδευση το 1982 και από το 1984 υπηρετεί στο 10ο Γυμνάσιο Πατρών.
Έχει δημιουργήσει και δημοσιεύσει στο διαδίκτυο http://users.ach.sch.gr/pchaloul πλούσιο υλικό σε ιστοσελίδες, για την πραγματοποίηση μαθημάτων Ιστορίας με χρήση Η/Υ, μαθήματα τα οποία πραγματοποίησε σε πειραματικές διδασκαλίες τα τελευταία σχολικά έτη.
Έλαβε μέρος στο διαγωνισμό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (2003) για τη συγγραφή των νέων σχολικών βιβλίων του Γυμνασίου, ως μέλος δύο συγγραφικών ομάδων.
Είχε την επιμέλεια της αναθεωρημένης - βελτιωμένης έκδοσης σχολικού βοηθήματος "Ελένη Μαλούκου - Ανθή Σαμπάνη - Άντα Στούμπη, "Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, Γ΄ Γυμνασίου", εκδ. Πατάκη, Αθήνα 2003.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Εύθυμα Παραμύθια διασκευασμένα για το θέατρο - Πρακτικός οδηγός για σχολικές θεατρικές ομάδες", εκδ. Περί Τεχνών, Πάτρα 2006.

Subtitle: 
Πρακτικός οδηγός για σχολικές θεατρικές ομάδες για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8260-99-Χ
Book pages: 
102
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Πάτρα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο