Product

Ζαγορισίων βίος

Product

Ζαγοροχώρια

Ζαγοροχώρια

Κωδικός:
89785
Manufacturer: 
Description: 

Δε θέλουμε να γράψουμε εδώ, ούτε για την ιστορία, που είναι ένα σπουδαίο κεφάλαιο αυτού του τόπου, ούτε για τον πολιτισμό που έχει αφήσει τα ίχνη του πάνω στα κτίσματα και τους ανθρώπους. Την αίσθηση που μας δημιούργησε αυτή η περιπλάνηση θέλουμε να μαρτυρήσουμε, το ανατρίχιασμα από το πέρασμα του αέρα ανάμεσα από τα δέντρα, που πολλές φορές μοιάζει με τον ήχο του ποταμού που κατεβαίνει.

32,32 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Δε θέλουμε να γράψουμε εδώ, ούτε για την ιστορία, που είναι ένα σπουδαίο κεφάλαιο αυτού του τόπου, ούτε για τον πολιτισμό που έχει αφήσει τα ίχνη του πάνω στα κτίσματα και τους ανθρώπους. Την αίσθηση που μας δημιούργησε αυτή η περιπλάνηση θέλουμε να μαρτυρήσουμε, το ανατρίχιασμα από το πέρασμα του αέρα ανάμεσα από τα δέντρα, που πολλές φορές μοιάζει με τον ήχο του ποταμού που κατεβαίνει. Τη συγκίνηση να βρισκόμαστε μέσα σε παμπάλαιες εκκλησιές και μοναστήρια, με λιτές τοιχογραφίες όπου τα πρόσωπα των Αγίων, παρά τη φθορά του χρόνου, εξακολουθούν να κοιτάζουν ήρεμα σ' ένα σημείο που δεν μπορείς να προσδιορίσεις. Κρατούμε μαζί μας, την ησυχία καθώς ανεβαίνουμε τα στενά καλντερίμια, το φως του ήλιου που πέφτει πάνω στα βουνά το απόγευμα, τις έρημες αυλές των σπιτιών που χτισμένα από πέτρες κομμένες από τις παρειές των βουνών, σχεδόν δεν ξεχωρίζουν μέσα στο τοπίο. [...]
Subtitle: 
Αρχέγονο άγγιγμα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-88141-2-Χ
Book pages: 
82
Book Dimensions: 
23χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Ελένη Μαρινάκη γεννήθηκε στα Χανιά τον Ιούνιο του 1951. Από το 1971 κατοικεί στην Αθήνα, όπου εξασκεί το επάγγελμα της γραφίστριας.

Subtitle: 
Αρχέγονο άγγιγμα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-88141-2-Χ
Book pages: 
82
Book Dimensions: 
23χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο