Product

Ζακ Λακάν

Product

Ζακ Μεναχέμ

Ζακ Λακάν

Κωδικός:
127281
Manufacturer: 
Description: 

H ιστορία του Ζακ Λακάν είναι η ιστορία ενός στυλ: γιος καθολικής οικογένειας, μεγαλωμένος με τα ιδανικά της παραδοσιακής Γαλλίας, πολύ γρήγορα ένιωσε ανώτερος από τους καθηγητές του στην ψυχιατρική και ήρθε αντιμέτωπος με την ψυχαναλυτική νομιμοφροσύνη της εποχής του. Mε διάθεση να αναμορφώσει τη φροϋδική θεωρία, και να γίνει πατέρας ενός συστήματος σκέψης θεμελιωμένου στον καθορισμό του υποκειμένου από τη γλώσσα· αλλά και με διάθεση να κυριαρχήσει πάνω στον τόπο και τον χρόνο, να κάνει συλλογές αντικειμένων, να γοητεύσει γυναίκες, να συναντήσει τους μεγάλους αυτού του κόσμου.

31,95 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

H ιστορία του Ζακ Λακάν είναι η ιστορία ενός στυλ: γιος καθολικής οικογένειας, μεγαλωμένος με τα ιδανικά της παραδοσιακής Γαλλίας, πολύ γρήγορα ένιωσε ανώτερος από τους καθηγητές του στην ψυχιατρική και ήρθε αντιμέτωπος με την ψυχαναλυτική νομιμοφροσύνη της εποχής του. Mε διάθεση να αναμορφώσει τη φροϋδική θεωρία, και να γίνει πατέρας ενός συστήματος σκέψης θεμελιωμένου στον καθορισμό του υποκειμένου από τη γλώσσα· αλλά και με διάθεση να κυριαρχήσει πάνω στον τόπο και τον χρόνο, να κάνει συλλογές αντικειμένων, να γοητεύσει γυναίκες, να συναντήσει τους μεγάλους αυτού του κόσμου. Σε μια βιογραφία που καταστρώνεται πάνω στις περιπέτειες της διαδρομής του ως στοχαστή, παρελαύνουν τα πρόσωπα: οι φίλοι, οι αντίζηλοι, οι ερωμένες, οι αναλυόμενοι, οι μαθητές, ο κύκλος της οικογένειας. O Bataille, ο Heidegger, ο Sartre, ο Althusser. Mε τη γλαφυρότητα των μικρών στιγμών και την εγκυρότητα των θεωρητικών αντιπαραθέσεων, η συγγραφέας προσφέρει μια απολαυστική ματιά σε μια ιδιοφυΐα του 20ού αιώνα.
Subtitle: 
Σχεδίασμα μιας ζωής, ιστορία ενός συστήματος σκέψης
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-518-314-5
Book pages: 
861
Book Dimensions: 
23χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Elisabeth Roudinesco γεννήθηκε το 1944. Ιστορικός της ψυχανάλυσης, έχει διδάξει στην Ecole Pratique des Hautes Etudes (1992-1996). Υπήρξε μέλος της "Φροϊδικής Σχολής" του Παρισιού (1969-1981), και της συντακτικής ομάδας του περιοδικού "Action politique" (1969-1979), ενώ σήμερα είναι διευθύντρια ερευνών στο Τμήμα Ιστορίας του πανεπιστημίου Paris VIII, αντιπρόεδρος της "Διεθνούς Εταιρείας Ιστορίας της Ψυχιατρικής και της Ψυχανάλυσης" ("Societe Internationale d' Histoire de la Psychiatrie et de la Psychanalyse", SIHPP-από το 1990), μέλος των Εταιρειών "Societe Francaise d' Histoire de la Medecine" (από το 1997) και "L' evolution psychiatrique" (από το 1999). Κυριότερα έργα της: "Histoire de la psychanalyse en France", vol. 1, 1982, & vol. 2, 1986, "Theroigne de Mericourt: Une femme melancolique sous la Revolution", 1989, "Jacques Lacan: Esquisse d' une vie, histoire d' un systeme de pensee", 1993, "Genealogies", 1994, "Pourquoi la psychanalyse?", 1999, "Entretiens avec Jacques Derrida", 2002.

Subtitle: 
Σχεδίασμα μιας ζωής, ιστορία ενός συστήματος σκέψης
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-518-314-5
Book pages: 
861
Book Dimensions: 
23χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο