Product

Ζακ Μπρελ

Product

Ζακ Ντερριντά

Ζακ Μπρελ

Κωδικός:
124413
Manufacturer: 
Description: 

Τα γαλλικά γράμματα συγκαταλέγουν τον Ζακ Μπρελ στους νεότερους ποιητές της μεταπολεμικής· Γαλλίας. Ο ίδιος βέβαια επέμενε πως δεν έχει γράψει ποίηση αλλά οι στίχοι των τραγουδιών του κινούνται σε ποιητικό κλίμα. Τι άλλο είναι το τραγούδι άλλωστε, παρά μια συρραφή ποιητικών εικόνων... Εκτός από ποιητής όμως ο Μπρελ είναι ο συνθέτης και ο έξοχος ερμηνευτής των τραγουδιών του. Ανήκει στη γενιά των ποιητών-τραγουδοποιών, που μαζί με τον Ζωρζ Μπρασένς, τον Λεό Φερρέ, τον Μπορίς Βιάν έβγαλαν την ποίηση από τα φιλολογικά σαλόνια και με τα τραγούδια τους την έκαναν κτήμα του λαού.

10,65 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα γαλλικά γράμματα συγκαταλέγουν τον Ζακ Μπρελ στους νεότερους ποιητές της μεταπολεμικής· Γαλλίας. Ο ίδιος βέβαια επέμενε πως δεν έχει γράψει ποίηση αλλά οι στίχοι των τραγουδιών του κινούνται σε ποιητικό κλίμα. Τι άλλο είναι το τραγούδι άλλωστε, παρά μια συρραφή ποιητικών εικόνων... Εκτός από ποιητής όμως ο Μπρελ είναι ο συνθέτης και ο έξοχος ερμηνευτής των τραγουδιών του. Ανήκει στη γενιά των ποιητών-τραγουδοποιών, που μαζί με τον Ζωρζ Μπρασένς, τον Λεό Φερρέ, τον Μπορίς Βιάν έβγαλαν την ποίηση από τα φιλολογικά σαλόνια και με τα τραγούδια τους την έκαναν κτήμα του λαού. Κι όταν παραληρούσαν γι' αυτόν 3000 άτομα που παίρνει το θέατρο "Ολυμπιά" κάθε βράδυ και του έδιναν τον τίτλο του ποιητή που επηρέασε όλη του τη γενιά, τη γενιά των φοιτητών που τον είχαν για είδωλο τους, αυτός απαντούσε: "άλλο πράγμα το "Ολυμπιά" και άλλο ο "Όλυμπος".
Subtitle: 
Ο ποιητής, ο τραγουδιστής: Η ζωή, το έργο και τα τραγούδια του
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-8330-81-5
Book pages: 
105
Book Dimensions: 
16χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Τούλα Καρώνη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως φιλόλογος στη μέση εκπαίδευση.
Έχει γράψει το παιδικό θεατρικό έργο "Το σύννεφο της καραμέλας", εκδόσεις Παπαϊωάννου, που ανέβηκε από το θίασο Καισαριανής στο θέατρο 'Καπνοκοπτήριο' την περίοδο 2001 - 2002.
Έγραψε, για τη σειρά "Αρχαίοι Έλληνες Συγγραφείς", το βιβλίο "Αριστοφάνης, ο κωμωδιογράφος όλων των εποχών", εκδόσεις Σαββάλας, που κυκλοφόρησε το 2003.
Το βιβλίο "Ταξίδι με τον Οδυσσέα", θεατρική διασκευή της "Οδύσσειας" του Ομήρου για παιδιά, που κυκλοφόρησε το 2005 από τις εκδόσεις Δρόμων.
Από τις εκδόσεις Δρόμων, στη σειρά 'Γαλλικό Τραγούδι', κυκλοφόρησε τα βιβλία:
"Ζακ Μπρελ -ο ποιητής -ο τραγουδιστής", το 2007.
"Σαρλ Αζναβούρ -ο διαχρονικός τραγουδιστής", το 2008.
"Ζορζ Μπρασένς -ο ποιητής τραγουδοποιός", το 2009.
"Ζυλιέτ Γκρεκό -Η μούσα του υπαρξισμού", το 2011.
"Υβ Μοντάν -ο τραγουδιστής-ο ηθοποιός", 2014.
Έχει γράψει στίχους πολλών τραγουδιών για την ελληνική δισκογραφία και το θέατρο.
Εργάστηκε ως παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών με θέμα κυρίως τη μελοποιημένη ποίηση και το Γαλλικό τραγούδι.
Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Subtitle: 
Ο ποιητής, ο τραγουδιστής: Η ζωή, το έργο και τα τραγούδια του
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-8330-81-5
Book pages: 
105
Book Dimensions: 
16χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο