Product

Ζητήματα διαλεκτικής

Product

Ζητήματα διαταγής πληρωμής

Ζητήματα διαλεκτικής

Κωδικός:
127189
Manufacturer: 
Description: 

Ένας νέος ορισμός της διαλεκτικής θα τη διαχώριζε από διατυπώσεις ολιστικού ή μεταφυσικού (αφηρημένου, παγιωτικού) χαρακτήρα και θα την τοποθετούσε σε ένα ταυτόχρονα θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, όπου το πραγματικό δε θα νοούνταν ως ένα σύνολο σχέσεων, ποτέ οριστικών ούτε τελειωμένων.

23,84 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένας νέος ορισμός της διαλεκτικής θα τη διαχώριζε από διατυπώσεις ολιστικού ή μεταφυσικού (αφηρημένου, παγιωτικού) χαρακτήρα και θα την τοποθετούσε σε ένα ταυτόχρονα θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, όπου το πραγματικό δε θα νοούνταν ως ένα σύνολο σχέσεων, ποτέ οριστικών ούτε τελειωμένων. Μια τέτοια διαλεκτική θα ενεργοποιούσε, βέβαια, το στοιχείο της άρνησης μα θα απέβαλλε το ιδεαλιστικό της περίβλημα (:ιδέα, ένα, ίδιο)· θα εξέφραζε την ένταση των αντίθετων και των αντιφατικών (των πρώτων σε πραγματικό, των δεύτερων σε λογικό επίπεδο) με την έννοια ότι θα δρούσε αποπαγιωτικά απέναντι τόσο στο σκεπτικισμό όσο και στο δογματισμό...
Subtitle: 
Μια φιλοσοφική θεώρηση
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-454-051-3
Book pages: 
369
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Σωκράτης Δεληβογιατζής (1952) είναι καθηγητής της φιλοσοφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (από το 1993) και διετέλεσε (ή διατελεί) πρόεδρος και αναπληρωτής πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών. Από το 1980 διδάσκει φιλοσοφία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. Δίδαξε επίσης ως επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια της Κύπρου και της Αθήνας. Έχει δώσει διαλέξεις και έχει λάβει μέρος κατ' επανάληψη σε συνέδρια και σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Εξέδωσε βιβλία και δημοσίευσε πολυάριθμες μελέτες σε ελληνικούς και ξένους εκδοτικούς οίκους και περιοδικά.

Subtitle: 
Μια φιλοσοφική θεώρηση
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-454-051-3
Book pages: 
369
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο