Product

Ζητήματα πολιτικής της εκπαίδευσης στην Κρήτη στις αρχές του 20ού αιώνα

Product

Ζητήματα προστασίας της ιδιοκτησίας και αναγκαστικής απαλλοτρίωσης κατά το Σύνταγμα, της ΕΣΔΑ και το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο

Ζητήματα πολιτιστικής διαχείρισης

Κωδικός:
158074
Description: 

Το βιβλίο "Ζητήματα πολιτιστικής διαχείρισης" του ακαδημαϊκού Γ.Π. Λάββα αποτελεί ένα από τα οράματά του που δεν πρόλαβε ο ίδιος να ολοκληρώσει. Αποσκοπεί με τρόπο εύληπτο και επιστημονικά τεκμηριωμένο να παραδώσει στους νεότερους τα διδάγματα των δύο νέων επιστημονικών κλάδων, της Διαχείρισης των Μνημείων και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

58,87 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο "Ζητήματα πολιτιστικής διαχείρισης" του ακαδημαϊκού Γ.Π. Λάββα αποτελεί ένα από τα οράματά του που δεν πρόλαβε ο ίδιος να ολοκληρώσει. Αποσκοπεί με τρόπο εύληπτο και επιστημονικά τεκμηριωμένο να παραδώσει στους νεότερους τα διδάγματα των δύο νέων επιστημονικών κλάδων, της Διαχείρισης των Μνημείων και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η διάρθρωση των κεφαλαίων ακολουθεί σε γενικές γραμμές τους βασικούς άξονες των μαθημάτων του, από την αποσαφήνιση όρων, εννοιολογικών και ιδεολογικών προσδιορισμών, στην αναλυτική επισκόπηση επιμέρους θεμάτων και περιπτωσιολογικών μελετών. Αναλυτικότερα, τα κεφάλαια περιέχουν: λέξεις κλειδιά, ανάπτυξη υποκεφαλαίων από δημοσιευμένα ή αδημοσίευτα κείμενα του Γ.Π. Λάββα, μελέτες περίπτωσης, προτάσεις από τους επιμελητές της έκδοσης για περαιτέρω μελέτη και έρευνα από τον αναγνώστη και εργογραφία του Γ.Π. Λάββα. Η αποβιομηχάνιση των περιοχών στη σύγχρονη μετά-πολη, η εξέλιξη ιστορικών κέντρων σε πολιτιστικά αξιοθέατα και η εμφάνιση νέων τουριστικών αξιοθέατων (θεματικά πάρκα) και μουσείων (μνημείων/τοπόσημων) για την πόλη δημιουργούν προοπτικές, αλλά και προκλήσεις, τις οποίες η επιστήμη της Διαχείρισης της Κληρονομιάς καλείται να αντιμετωπίσει με τεκμηριωμένο τρόπο θεώρησης και δράσης.
Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-204-297-4
Book pages: 
264
Book Dimensions: 
25χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο
Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-204-297-4
Book pages: 
264
Book Dimensions: 
25χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο