Product

Ζωγραφίζουμε τα παράθυρά μας

Product

Ζωγραφίζω

Ζωγραφίζουμε τον κόσμο μας

Κωδικός:
136858
Description: 

[...] Το βιβλίο αυτό πιστεύω ότι θ' αποτελέσει βοήθημα για τους εκπαιδευτικούς που συμμερίζονται την αξία της αισθητικής αγωγής κατά την παιδαγωγική διαδικασία. Μέσα από τις σελίδες που προτείνω κάποιες ιδέες παρουσίασης και προσέγγισης ενός αριθμού έργων ζωγραφικής της Εθνικής μας Πινακοθήκης. Οι ιδέες αυτές φυσικά δεν εξαντλούν καμιά μεθοδολογία προσέγγισης των εικαστικών έργων και μπορεί να είναι και λίγες μπροστά στην επινοητικότητα του κάθε εκπαιδευτικού.

18,17 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Το βιβλίο αυτό πιστεύω ότι θ' αποτελέσει βοήθημα για τους εκπαιδευτικούς που συμμερίζονται την αξία της αισθητικής αγωγής κατά την παιδαγωγική διαδικασία. Μέσα από τις σελίδες που προτείνω κάποιες ιδέες παρουσίασης και προσέγγισης ενός αριθμού έργων ζωγραφικής της Εθνικής μας Πινακοθήκης. Οι ιδέες αυτές φυσικά δεν εξαντλούν καμιά μεθοδολογία προσέγγισης των εικαστικών έργων και μπορεί να είναι και λίγες μπροστά στην επινοητικότητα του κάθε εκπαιδευτικού. Τις διάλεξα ωστόσο μέσα από την πρακτική μου εμπειρία, καθώς επεξεργαζόμουν (και συνεχίζω να το κάνω) σχετικά θέματα με τα παιδιά της τάξης μου. Θεωρώ ότι ο εκπαιδευτικός που θα δουλέψει το βιβλίο αυτό με τα παιδιά του, έχει τη γνώση, τη φαντασία και το μεράκι για να δημιουργήσει τρόπους (τους καταλληλότερους γι' αυτόν και την τάξη του) για να "γνωρίσει" τους πίνακες στα παιδιά. Οι προτεινόμενες δραστηριότητες μπορεί να λειτουργήσουν ως συμπλήρωμα ή να τροποποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της τάξης. [...] (από τον πρόλογο της συγγραφέως) Το βιβλίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας.
Subtitle: 
Τέχνη για παιδιά
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-630-907-Χ
Book pages: 
56
Book Dimensions: 
21χ30
Publication Place: 
Χανιά
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Βίλμα Μαυροματάκη γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Ο πατέρας της Αντώνης Μαυροματάκης, δάσκαλος και νηπιαγωγός, ήταν ένας από τους συνιδρυτές του πρώτου ιδιωτικού δημοτικού σχολείου στα Χανιά το 1969. Το 1981 η μητέρα της, Μαριάννα Μαυροματάκη, ιδρύει τον πρώτο ιδιωτικό βρεφικό σταθμό στην πόλη. Η συνεχής αγάπη, φροντίδα για το ενδιαφέρον των γονιών της για τα παιδιά έγινε και για την ίδια σκοπός της ζωής της. Το 1994 αποφοίτησε από το Αθηναϊκό Κέντρο Παιδαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (Α.Κ.Π.Ε.Σ.) και εργάζεται μέχρι και σήμερα ως νηπιαγωγός και υπεύθυνη του παιδικού σταθμού στα Εκπαιδευτήρια "Μαυροματάκη - Μητέρα" μαζί με την οικογένειας της.
Με τον σύζυγό της Κώστα Μανωλάκη, που εργάζεται ως δάσκαλος και είναι υπεύθυνος για το δημοτικό σχολείο των εκπαιδευτηρίων, αποκτούν δυο παιδιά τη Νέλια και το Μάνο, που είναι τώρα 6 και 2 χρονών αντίστοιχα.
Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού, μουσικοκινητικής, έκφρασης και δημιουργίας, πρώτων βοηθειών, σε σεμινάρια του προγράμματος "Μελίνα - Εκπαίδευση και Πολιτισμός" κ.ά.

Subtitle: 
Τέχνη για παιδιά
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-630-907-Χ
Book pages: 
56
Book Dimensions: 
21χ30
Publication Place: 
Χανιά
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο