Product

Η Αίγυπτος των Ελλήνων που αγαπήσαμε

Product

Η Αίγυπτος, η Ελλάδα και η αιγυπτιώτικη προσφορά

Η Αίγυπτος των Φαραώ

Κωδικός:
66353
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Πριν από χιλιάδες χρόνια δημιουργήθηκε στην κοιλάδα του Νείλου ο λαμπρότερος πολιτισμός της Εγγύς Ανατολής και ένας από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Η Αίγυπτος, ήδη από το Παλαιό Βασίλειο, ήταν ένα άρτια οργανωμένο κράτος που γνώρισε μακρές περιόδους ειρήνης και ευημερίας. Ο μεγάλος αριθμός των ταφικών ευρημάτων είχε δημιουργήσει την εσφαλμένη εντύπωση ότι ο αιγυπτιακός πολιτισμός είχε νεκρικό χαρακτήρα. Η άποψη αυτή έχει προ πολλού καταργηθεί από την επιστήμη. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ήταν ένας λαός εύθυμος, εργατικός και δημιουργικός.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πριν από χιλιάδες χρόνια δημιουργήθηκε στην κοιλάδα του Νείλου ο λαμπρότερος πολιτισμός της Εγγύς Ανατολής και ένας από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Η Αίγυπτος, ήδη από το Παλαιό Βασίλειο, ήταν ένα άρτια οργανωμένο κράτος που γνώρισε μακρές περιόδους ειρήνης και ευημερίας. Ο μεγάλος αριθμός των ταφικών ευρημάτων είχε δημιουργήσει την εσφαλμένη εντύπωση ότι ο αιγυπτιακός πολιτισμός είχε νεκρικό χαρακτήρα. Η άποψη αυτή έχει προ πολλού καταργηθεί από την επιστήμη. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ήταν ένας λαός εύθυμος, εργατικός και δημιουργικός. Τα τεχνικά και καλλιτεχνικά επιτεύγματά τους προκαλούν το θαυμασμό των ανθρώπων από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Με το βιβλίο αυτό ο συγγραφέας, ένας από τους διαπρεπέστερους αιγυπτιολόγους του αιώνα μας, παρουσιάζει στον αναγνώστη μια ιστορία της Αρχαίας Αιγύπτου από του Προδυναστικούς Χρόνους μέχρι την κατάκτηση της χώρας από το Μέγα Αλέξανδρο.
Subtitle: 
Μια εισαγωγή
Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-8408-02-4
Book pages: 
485
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Sir Alan Gardiner γεννήθηκε το 1879 στη Βρετανία και πέθανε το 1963. Σπούδασε στην Οξφόρδη και τη Σορβόνη. Μετείχε στην έκδοση του Ιερογλυφικού Λεξικού των Ενωμένων Γερμανικών Ακαδημιών, ενώ το 1912-14 ήταν υφηγητής της Αιγυπτιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Διατέλεσε επίτιμος γραμματέας της Εταιρείας για την εξερεύνηση της Αιγύπτου και εκδότης του Δελτίου Αιγυπτιακής Αρχαιολογίας. Ανέλαβε την ανάγνωση των επιγραφών του τάφου του Τουταγχαμόν το 1923. Από το 1924 έως το 1934 ήταν ερευνητής καθηγητής της Αιγυπτιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Ήταν μέλος πολλών ακαδημιών (Βαυαρίας, Δανίας, Πρωσίας και Αυστρίας), μέλος του ανατολικού Ινστιτούτου της Πράγας, της Φιλοσοφικής Εταιρείας της Αμερικής κ.ά. Μερικά από τα έργα του: Η Επιγραφή του Μες (1905), Οι Παραινέσεις ενός Αιγύπτιου Σοφού (1909), Αιγυπτιακά Ιερατικά Κείμενα (1911), Σημειώσεις στην Ιστορία του Σινούε (1916), Ο Τάφος του Χούι (1926), Αιγυπτιακή Γραμματική (1927), Η Θεωρία της Ομιλίας και της Γλώσσας (1932), Η Θεωρία των Κύριων Ονομάτων (1940), Ραμσιτικά Διοικητικά Ντοκουμέντα (1948), Ο Βασιλικός Κανόνας του Τορίνο (1959), Οι Επιγραφές του Ραμσή του Β σχετικά με το Καντές (1960), Η Αίγυπτος των Φαραώ, μια εισαγωγή (1961), Το Ζωγραφισμένο Κιβώτιο του Τουταγχαμόν (1962).

Subtitle: 
Μια εισαγωγή
Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-8408-02-4
Book pages: 
485
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο