Product

Η αγία Αικατερίνη και η Αίγυπτος

Product

Η αγία αλητεία

Η Αγία Αικατερίνη Οίας

Κωδικός:
148320
Manufacturer: 
Description: 

Η έκδοση αυτή παρουσιάζει έναν ιστορικό και σημαντικό ναό της Οίας με νέα ακριβή στοιχεία και έγγραφα από τα οποία προκύπτουν ότι: α) ο ναός είναι πατριαρχικός - σταυροπηγιακός, β) έχει ιδρυθεί στις αρχές του 1600 και όχι το 1804 όπως πιστεύονταν μέχρι σήμερα, γ) παρά τους τρομερούς σεισμούς οι οποίοι συνέβησαν, από τον "καιρό του κακού", το 1650 έως τον καταστροφικό σεισμό του 1956, δεν υπέστη σαν από θαύμα ούτε μια ζημιά, μένοντας ολόρθος στους αιώνες, δ) το ξυλόγλυπτο τέμπλο του έχει αγιογραφηθεί από τον σημαντικό Κυκλαδίτη αγιογράφο Χριστόδουλο Καλέργη (1722), γεγονός άγνωστ

22,93 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η έκδοση αυτή παρουσιάζει έναν ιστορικό και σημαντικό ναό της Οίας με νέα ακριβή στοιχεία και έγγραφα από τα οποία προκύπτουν ότι: α) ο ναός είναι πατριαρχικός - σταυροπηγιακός, β) έχει ιδρυθεί στις αρχές του 1600 και όχι το 1804 όπως πιστεύονταν μέχρι σήμερα, γ) παρά τους τρομερούς σεισμούς οι οποίοι συνέβησαν, από τον "καιρό του κακού", το 1650 έως τον καταστροφικό σεισμό του 1956, δεν υπέστη σαν από θαύμα ούτε μια ζημιά, μένοντας ολόρθος στους αιώνες, δ) το ξυλόγλυπτο τέμπλο του έχει αγιογραφηθεί από τον σημαντικό Κυκλαδίτη αγιογράφο Χριστόδουλο Καλέργη (1722), γεγονός άγνωστο μέχρι σήμερα στη βιβλιογραφία, ε) εικόνες του έχουν αγιογραφηθεί από γνωστούς σαντορινιούς ζωγράφους, μεταξύ των οποίων ο Εμμανουήλ Γουλιέλμου Δαρζέντας, του οποίου έργα πρωτοπαρουσιάζονται και στ) διαθέτει πατριαρχικό συγίλλιο με μολυβδόβουλο και πλήθος ιερών αντικειμένων ιδιαίτερης αξίας για την εκκλησιαστική ιστορία του νησιού. Το βιβλίο θεωρείται ως ένα ποίημα συμβολής στην ιστορία της Σαντορίνης. Αφού πέρα από την παρουσίαση του ναού, εμπεριέχει συνοπτικά κείμενα για την Αρχαία Θήρα, τη Φραγκοκρατούμενη Σαντορίνη, την Εκκλησιαστική της, καθώς και αναλυτικούς χρονολογικούς πίνακες της ιστορίας του νησιού. Η έκδοση κυκλοφορεί με εισαγωγικό σημείωμα του Φιλόλογου - Παλαιογράφου και μελετητή της Σαντορίνης, μέσω Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας, Κύριου Αγαμέμνονα Τσελίκα. Το βιβλίο διαθέτει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και εντυπωσιακές φωτογραφίες της Οίας. Εκατόν δέκα στο σύνολο, 14 εκ των οποίων έχουν τραβηχτεί από ελικόπτερο (άνωθεν).
Subtitle: 
Ένας "άτρωτος" στους αιώνες πατριαρχικός σταυροπηγιακός ναός
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-464-110-7
Book pages: 
211
Book Dimensions: 
24χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο

Ο Γιώργος Ανωμερίτης γεννήθηκε στην Αθήνα από κυκλαδίτες γονείς. Είναι γνωστός για την πολιτική του δραστηριότητα: υπήρξε 14 χρόνια βουλευτής και 4 φορές υπουργός. Διετέλεσε Διοικητής Τραπεζών, επικεφαλής ιδιωτικών και δημοσίων επιχειρήσεων και Οργανισμών. Κυκλαδίτης στην καταγωγή και από τους δύο γονείς, αγωνίστηκε ως φοιτητής κατά της δικτατορίας. Καταδικάστηκε σε 145 χρόνια κάθειρξη και παρέμεινε ως πολιτικός κρατούμενος επί 4 χρόνια στις φυλακές. Γνωστός οικονομολόγος, έχει γράψει δεκάδες επιστημονικά και λογοτεχνικά συγγράμματα, μεταξύ των οποίων και έξι ποιητικές συλλογές. Έχει τιμηθεί από την Πολιτεία για τους αγώνες του, του έχει απονεμηθεί το βραβείο Ειρήνης και Φιλίας "Ιπεκτσί", ο Χρυσούς Φοίνικας του Παναγίου Τάφου και έχει λάβει δεκάδες εκκλησιαστικές, πολιτικές και κοινωνικές διακρίσεις. Με πλούσια συμμετοχή στα κυκλαδικά δρώμενα παρουσίασε το 2009 τα βιβλία του "Βυζαντινό Πάρκο Τραγαίας Νάξου" (Μίλητος, 2009), "Οκτάνεμα" (ποιήματα 1997-2009, Εκδόσεις Γαβριηλίδη), "Αγία Αικατερίνα Οίας" (Μίλητος, 2009), "Το κάστρο της Νάξου και οι εκκλησίες του" (Μίλητος, 2010), "Νάξος και μικρές κυκλάδες άνωθεν" (Μίλητος, 2010) και "Τα μοναστήρια των Κυκλάδων" (Μίλητος, 2011).

Subtitle: 
Ένας "άτρωτος" στους αιώνες πατριαρχικός σταυροπηγιακός ναός
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-464-110-7
Book pages: 
211
Book Dimensions: 
24χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο