Product

Η Αποκάλυψη του Ιωάννη

Product

Η αποκάλυψη του Ιωάννη

Η Αποκάλυψη του Ιωάννη

Κωδικός:
89944
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Η "Αποκάλυψη" του αγίου Ιωάννη, κατά τον Στάινερ, προσφέρει συμβολικά τις εμπειρίες που βιώνει ο μυημένος στα Μυστήρια του Χριστιανισμού. Ολόκληρη η εξέλιξη της ανθρωπότητας ξετυλίγεται βήμα βήμα μπροστά στα μάτια μας. Νέοι ορίζοντες ανοίγονται για τον μελετητή και περισσότερη τροφή για σκέψη δίνεται στον στοχαστή. Αλλά για κείνον που ενδιαφέρεται για τη δική του πνευματική εξέλιξη, και κατά συνέπεια για την εξέλιξη της ανθρωπότητας μια και είναι ένα άτομό της, ανοίγονται τέτοια μυστηριακά βάθη και σχίζονται τόσα πέπλα, ώστε να νιώσει ότι κρατά στα χέρια του ένα θησαυρό.

8,58 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η "Αποκάλυψη" του αγίου Ιωάννη, κατά τον Στάινερ, προσφέρει συμβολικά τις εμπειρίες που βιώνει ο μυημένος στα Μυστήρια του Χριστιανισμού. Ολόκληρη η εξέλιξη της ανθρωπότητας ξετυλίγεται βήμα βήμα μπροστά στα μάτια μας. Νέοι ορίζοντες ανοίγονται για τον μελετητή και περισσότερη τροφή για σκέψη δίνεται στον στοχαστή. Αλλά για κείνον που ενδιαφέρεται για τη δική του πνευματική εξέλιξη, και κατά συνέπεια για την εξέλιξη της ανθρωπότητας μια και είναι ένα άτομό της, ανοίγονται τέτοια μυστηριακά βάθη και σχίζονται τόσα πέπλα, ώστε να νιώσει ότι κρατά στα χέρια του ένα θησαυρό. Στο έργο αυτό ο Στάινερ μας δίνει το κλειδί για να μπορέσουμε να διεισδύσουμε στα άδυτα των μυστηρίων της "Αποκάλυψης" και όχι μόνον.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-382-586-7
Book pages: 
267
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ρούντολφ Στάινερ γεννήθηκε το 1861 στο Κράιγεβεκ της τότε Αυστροουγγαρίας. 'Ηταν γιος υπαλλήλου των αυστριακών σιδηροδρόμων. Τελείωσε τη μέση εκπαίδευση στην πόλη Wiener Neustadt με άριστα και διάκριση. Μετά σπούδασε στο πολυτεχνείο της Βιέννης μαθηματικά και φυσική. Συγχρόνως σπούδασε φιλολογία, φιλοσοφία και ιστορία. Έκανε ειδικές μελέτες πάνω στα έργα του Γκαίτε και του Σίλλερ. Το 1891 ανακηρύχθηκε Δόκτωρ φιλοσοφίας από το πανεπιστήμιο του Rostock Γερμανίας. Εργάσθηκε σε εκδόσεις και ως εκπαιδευτικός. Το κυριότερο όμως είναι ότι είχε διαισθητικές, ενορατικές ικανότητες και μπορούσε να κάνει επιστημονική έρευνα σε πνευματικούς κόσμους δίδοντας και οδηγίες για πρακτική εφαρμογή στην καθημερινή ζωή.
Ο Ρούντολφ Στάινερ ανάλωσε τη ζωή του για ν' αφήσει, όταν απεβίωσε το 1925, έναν τεράστιο πνευματικό πλούτο στην ανθρωπότητα. Εκτός από τα γραπτά του έργα έδωσε περί τις 6000 διαλέξεις αρκετές από τις οποίες έγιναν βιβλία. Σε πάρα πολλούς τομείς έδωσε υποδείξεις και νέες κατευθύνσεις, όπως: Ιατρική, Παιδαγωγική, Κοινωνιολογία, Τέχνη, Θέατρο, Φιλοσοφία, Γεωργία (δες Βιοδυναμικές καλλιέργειες). 'Εδωσε ειδικά σεμινάρια σε ομάδες ανθρώπων που του το ζήτησαν σε αρκετές χώρες. Μπορούσε να μιλά για μεγάλα αινίγματα του ανθρώπου και του κόσμου τόσο σε απλούς ανθρώπους, όσο και σε επιστήμονες.
Από το 1956 η διαχειριστική ομάδα της πνευματικής κληρονομιάς του Ρούντολφ Στάινερ εργάστηκε για την έκδοση των έργων του, η οποία περιλαμβάνει 350 τόμους. Σ' αυτά περιέχονται: στο πρώτο μέρος τα συγγράμματά του, στο δεύτερο οι διαλέξεις και στο τρίτο το καλλιτεχνικό έργο.
Σήμερα στο Domach της Ελβετίας (κοντά στη Βασιλεία) λειτουργεί ελεύθερο πανεπιστήμιο που ονομάζεται Γκαιτεάνουμ (Goetheanum). Πρόκειται για ένα επιβλητικό ιδιόμορφο κτήριο, τα αρχιτεκτονικά σχέδια του οποίου έκανε ο ίδιος ο Ρούντολφ Στάινερ, δίδοντας έτσι νέες ωθήσεις στην Αρχιτεκτονική. Εκεί δίδονται σεμινάρια, διαλέξεις, θεατρικές παραστάσεις και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις πνευματικού περιεχομένου. Εκεί καλλιεργείται η πνευματική επιστήμη ή ανθρωποσοφία που ίδρυσε ο ίδιος. Οι πρακτικές εφαρμογές αυτής της επιστήμης στην Παιδαγωγική, Ιατρική, Γεωργία κλπ. είναι σήμερα μια ανεγνωρισμένη πραγματικότητα σε πολλές χώρες.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-382-586-7
Book pages: 
267
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο