Product

Η απώλεια της μορφής μέσα στο χώρο

Product

Η Αραβία χωρίς Σουλτάνους

Η Αραβία και οι Άραβες

Κωδικός:
139677
Manufacturer: 
Description: 

Ποια χώρα κυβερνούσε η θρυλική βασίλισσα του Σαβά; Πότε πρωτοεμφανίζονται οι Άραβες ως λαός; Αν και οι Άραβες αναφέρονται στα βιβλικά και ασσυριακά κείμενα από τον 9ο μέχρι τον 5ο αι. π.Χ., όπου εμφανίζονται ως νομάδες ποιμένες και πολεμιστές που ζουν στη Συριακή Έρημο, οι αιώνες της προϊσλαμικής αραβικής ιστορίας είναι ελάχιστα γνωστοί (και όχι μόνο στη Δύση).

23,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ποια χώρα κυβερνούσε η θρυλική βασίλισσα του Σαβά; Πότε πρωτοεμφανίζονται οι Άραβες ως λαός; Αν και οι Άραβες αναφέρονται στα βιβλικά και ασσυριακά κείμενα από τον 9ο μέχρι τον 5ο αι. π.Χ., όπου εμφανίζονται ως νομάδες ποιμένες και πολεμιστές που ζουν στη Συριακή Έρημο, οι αιώνες της προϊσλαμικής αραβικής ιστορίας είναι ελάχιστα γνωστοί (και όχι μόνο στη Δύση). Ο Robert G. Hoyland συνθέτει στοιχεία από διαφορετικές πηγές -κείμενα, ποιήματα, ιστορικές αναφορές, αρχαιολογικά ευρήματα κ.ά.- για να μας παρουσιάσει αυτή την άγνωστη ιστορική περίοδο και να μας δώσει λεπτομέρειες για την οικονομία, την κοινωνία, τη γλώσσα, τη θρησκεία, τις τέχνες και την αρχιτεκτονική της Αραβίας και των κατοίκων της.
Subtitle: 
Από την εποχή του χαλκού μέχρι το Ισλάμ
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-210-540-2
Book pages: 
391
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Robert G. Hoyland είναι από το 1994 συνεργάτης-ερευνητής του St John's College στην Οξφόρδη. Είναι συγγραφέας του δοκιμίου "Seeing Islam as Others Saw it" και πολλών δημοσιεύσεων για την ιστορία της Μέσης Ανατολής.

Subtitle: 
Από την εποχή του χαλκού μέχρι το Ισλάμ
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-210-540-2
Book pages: 
391
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο