Product

Η αττική γη υποδέχεται τους πρόσφυγες του '22

Product

Η αττική κωμωδία

Η Αττική και τα νησιά του Αιγαίου στον Μεσαίωνα και την Τουρκοκρατία

Κωδικός:
87304
Description: 

H μεσαιωνική ελληνική ιστορία είναι μια περίοδος για την οποία οι γνώσεις μας εξακολουθούν να παραμένουν αρκετά ασαφείς και συγκεχυμένες. Ο ελληνικός χώρος παρέμεινε επί πολλούς αιώνες στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων τόσο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας (της οποίας αποτελούσε τμήμα), όσο και της μεσογειακής ή της ευρύτερης ευρωπαϊκής ιστορίας. Ο διαμελισμός της Βυζαντινής αυτοκρατορίας από τους σταυροφόρους της Δ΄ Σταυροφορίας (1204) ώθησε στο ιστορικό προσκήνιο ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών χωρών.

26,63 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

H μεσαιωνική ελληνική ιστορία είναι μια περίοδος για την οποία οι γνώσεις μας εξακολουθούν να παραμένουν αρκετά ασαφείς και συγκεχυμένες. Ο ελληνικός χώρος παρέμεινε επί πολλούς αιώνες στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων τόσο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας (της οποίας αποτελούσε τμήμα), όσο και της μεσογειακής ή της ευρύτερης ευρωπαϊκής ιστορίας. Ο διαμελισμός της Βυζαντινής αυτοκρατορίας από τους σταυροφόρους της Δ΄ Σταυροφορίας (1204) ώθησε στο ιστορικό προσκήνιο ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών χωρών. Η πολυδιάσπασή τους όμως σ' ένα πλήθος κρατιδίων με εναλλασόμενους ηγεμόνες δεν διευκολύνει πάντοτε την κατανόηση της ιστορίας τους. Στο βιβλίο αυτό, μια συλλογή μελετών με επίκεντρο την ιστορία της Αττικής και ενός μέρους της νησιωτικής Ελλάδας, εξετάζονται οι πολιτικοκοινωνικές συνθήκες που σχηματοποίησαν τις αντίστοιχες περιοχές και τις "σκοτεινές" περιόδους της βυζαντινής, της λατινικής και της πρώιμης οθωμανικής κυριαρχίας.
Subtitle: 
Άγνωστες σελίδες της ελληνικής ιστορίας
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8353-43-2
Book pages: 
192
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νικόλαος Γ. Νικολούδης (Αθήνα, 1960) αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών με έπαινο στην Ιστορία και το 1984 από το τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διδάκτωρ Ιστορίας του King's College (Πανεπιστήμιο του Λονδίνου) με ειδίκευση στους τελευταίους αιώνες του Βυζαντίου. Έχει διδάξει στο Αρσάκειο Ψυχικού, σε σεμινάρια της ΧΕΝ, στη σχολή Ξεναγών Αθηνών και στο Διεθνές Κέντρο Μεσογειακών Σπουδών - ΔΙΚΕΜΕΣ. Έχει δώσει διαλέξεις και έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια. Είναι επιμελητής έκδοσης του επίτομου "Λεξικού της βυζαντινής Πελοποννήσου" (Αθήνα 1998) και διευθυντής σύνταξης του μηνιαίου περιοδικού "Ιστορικά Θέματα".

Subtitle: 
Άγνωστες σελίδες της ελληνικής ιστορίας
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8353-43-2
Book pages: 
192
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο