Product

Η Ιζαμπέλ που φοβόταν το θάνατο

Product

Η Ιθάκες τι σημαίνουν

Η Ιζαντόρα Ντάνκαν και οι καλλιτέχνες

Κωδικός:
73813
Description: 

Κάνοντας κανείς μια έρευνα στα βιβλιοπωλεία και στις βιβλιοθήκες μερικών χωρών διαπιστώνει δύο πράγματα σχετικά με τη Ντάνκαν:
α) Ότι τα βιβλία που της είναι αφιερωμένα σε όλες τις γλώσσες είναι πολύ περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη προσωπικότητα του χορού.
β) Ότι αυτά (μαζί με τα αμέτρητα άρθρα, καθώς και τις σελίδες γενικών βιβλίων που πραγματεύονται τη συμβολή της στην ιστορική εξέλιξη του χορού) είναι απλώς βιογραφικά ή περιγραφικά.

35,29 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Κάνοντας κανείς μια έρευνα στα βιβλιοπωλεία και στις βιβλιοθήκες μερικών χωρών διαπιστώνει δύο πράγματα σχετικά με τη Ντάνκαν: α) Ότι τα βιβλία που της είναι αφιερωμένα σε όλες τις γλώσσες είναι πολύ περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη προσωπικότητα του χορού. β) Ότι αυτά (μαζί με τα αμέτρητα άρθρα, καθώς και τις σελίδες γενικών βιβλίων που πραγματεύονται τη συμβολή της στην ιστορική εξέλιξη του χορού) είναι απλώς βιογραφικά ή περιγραφικά. Θέλησα να παρουσιάσω κάτι διαφορετικό, ανιχνεύοντας την επίδρασή της πάνω στους καλλιτέχνες της εποχής. Η μαγευτική της προσωπικότητα και ο επαναναστατικός χορός της - θεμέλιο του μοντέρνου χορού - δεν συγκλόνισαν μόνο το ευρύ κοινό. Γοήτευσαν τους καλλιτέχνες που σαν πιο ευαίσθητοι δέκτες αισθάνθηκαν αμέσως τη δύναμη της τέχνης της και το εύρος του δρόμου που άνοιγε. [...] Ενα άλμπουμ με σπάνιες φωτογραφίες της γνωστής καλλιτέχνιδας και κείμενα που θα σας εντυπωσιάσουν. Θα έχετε μια πλήρη εικόνα της χορεύτριας που θεμελίωσε το σύγχρονο χορό μέσα από τα έργα, τα κείμενα και τα ποιήματα διάσημων καλλιτεχνών.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7118-90-1
Book pages: 
222
Book Dimensions: 
30χ23
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7118-90-1
Book pages: 
222
Book Dimensions: 
30χ23
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο