Product

Η ισλαμική απειλή

Product

Η ισλαμική κοινωνία και η Δύση

Η Ισλαμική δημοκρατία του Ιράν

Κωδικός:
105640
Manufacturer: 
Description: 

Το Ιράν, που σήμερα βρίσκεται κυριολεκτικά περικυκλωμένο από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις (Ιράκ, Τουρκία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σαουδική Αραβία, Αζερμπαϊτζάν), υψώνει τους τόνους, διεκδικώντας το δικαίωμά του στην ανάπτυξη του "ειρηνικού", όπως το χαρακτηρίζει η Τεχεράνη, πυρηνικού του προγράμματος - κάτι που γνωρίζει καλά ότι αποτελεί κόκκινο πανί για το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

7,20 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το Ιράν, που σήμερα βρίσκεται κυριολεκτικά περικυκλωμένο από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις (Ιράκ, Τουρκία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σαουδική Αραβία, Αζερμπαϊτζάν), υψώνει τους τόνους, διεκδικώντας το δικαίωμά του στην ανάπτυξη του "ειρηνικού", όπως το χαρακτηρίζει η Τεχεράνη, πυρηνικού του προγράμματος - κάτι που γνωρίζει καλά ότι αποτελεί κόκκινο πανί για το Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Είκοσι επτά χρόνια μετά την Ισλαμική Επανάσταση του Αγιατολάχ Χομεϊνί, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν γνωρίζει βαθιές εσωτερικές μεταλλάξεις και έχει εξελιχθεί σε ένα σταθερό καθεστώς που προκαλεί συστηματικά την Ουάσινγκτον. Στο βιβλίο αυτό η καθηγήτρια-ερευνήτρια Αζαντέχ Κιαν-Τιεμπό ανατέμνει την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και επιχειρεί, με περιεκτικό όσο και διεισδυτικό τρόπο, να φωτίσει εκ των έσω την πορεία της από το 1979 μέχρι σήμερα, αναλύοντας την πολιτική της στάση στο εσωτερικό και το εξωτερικό και αναδεικνύοντας τα στοιχεία που συνιστούν τη δύναμη και την αδυναμία της. Σε μια περίοδο που οι πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης τείνουν να μονοπωλήσουν τη διεθνή σκηνή, το βιβλίο της Κιαν-Τιεμπό είναι χρήσιμο γι' αυτούς που θέλουν να κατανοήσουν πραγματικά τι κρύβεται πίσω από την επιθετική γλώσσα του νέου προέδρου Αχμαντινεζάντ, και να αντιληφθούν τις αλλαγές και τις αντιφάσεις που διαπερνούν την πολύμορφη ιρανική κοινωνία.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-218-463-9
Book pages: 
159
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

H Aζαντέχ Κιαν Τιεμπό διδάσκει Πολιτικές Επιστήμες στη Σορβόνη και ερευνά ζητήματα που απασχολούν τον ιρανικό κόσμο στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών (CNRS).

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-218-463-9
Book pages: 
159
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο