Product

Η καλλιτεχνική κίνηση στη Θεσσαλονίκη

Product

Η Καλλονή της Λέσβου μέσα από παλιές φωτογραφίες

Η Καλλίφυτος Δράμας

Κωδικός:
114129
Description: 

Στην ιστορία του δημοτικού διαμερίσματος της Καλλιφύτου είναι αφιερωμένο αυτό το βιβλίο, το τρίτο στη σειρά εκδόσεων της ΔΕΚΠΟΤΑ που έχει ως θέμα της την ιστορία των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου μας. Η συγγραφή της τοπικής ιστορίας είναι υπόθεση απαιτητική και επίπονη, αν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι μια σύνθεση που να υπερβαίνει το επίπεδο των ερασιτεχνικών συμπιλημάτων, τα οποία ικανοποιούν περισσότερο τη ματαιοδοξία των συγγραφέων τους παρά τις απαιτήσεις της ιστοριογραφικής δεοντολογίας. [...]

9,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στην ιστορία του δημοτικού διαμερίσματος της Καλλιφύτου είναι αφιερωμένο αυτό το βιβλίο, το τρίτο στη σειρά εκδόσεων της ΔΕΚΠΟΤΑ που έχει ως θέμα της την ιστορία των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου μας. Η συγγραφή της τοπικής ιστορίας είναι υπόθεση απαιτητική και επίπονη, αν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι μια σύνθεση που να υπερβαίνει το επίπεδο των ερασιτεχνικών συμπιλημάτων, τα οποία ικανοποιούν περισσότερο τη ματαιοδοξία των συγγραφέων τους παρά τις απαιτήσεις της ιστοριογραφικής δεοντολογίας. [...] Με τη βεβαιότητα ότι το νέο βιβλίο διευρύνει σημαντικά τις γνώσεις μας για την τοπική ιστορία το παραδίδουμε στην κρίση των ειδικών και των φίλων της ιστορίας και συγχαίρουμε και από αυτή τη θέση τον συγγραφέα για την εξαίρετη εργασία του. (απόσπασμα από τον πρόλογο του Θωμά Μαργαρίτη, Προέδρου της ΔΕΚΠΟΤΑ) [...] Όταν το Μάιο του 2001 πρωτοπήγα στην Καλλίφυτο για ν' αρχίσω τη συλλογή τοπογραφικού και ιστορικο-λαογραφικού υλικού, κάπως απογοητεύτηκα, γιατί έλειπε, όπως σ' όλα τα καπνοχώρια, η ζωντάνια που κάποτε αυτή είχε. Αλλά τα απογοητευτικά μου αισθήματα γρήγορα άρχισαν ν' αμβλύνονται, όταν είχα την καλή τύχη να γνωριστώ με πρόσωπα που αμέσως κατάλαβαν την αξία του έργου που ανέλαβα να κάνω και προθυμότατα δέχτηκαν να βοηθήσουν, ώστε να το φέρω έγκαιρα σε πέρας. Βοήθησαν με τις μαρτυρίες τους και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που έθεσαν στη διάθεσή μου. [...] (απόσπασμα από την εισαγωγή του συγγραφέα)
Subtitle: 
Τοπογραφία, ιστορία, λαογραφία
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-87910-6-5
Book pages: 
296
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Δράμα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε το 1928 στο Μαυρόβατο (π. Καράτσαλι) Δράμας από γονείς καταγόμενους από το Καρακούρτ Καρς. Μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο Αρρένων Δράμας σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρουπόλεως. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1962-1964) και πήρε πτυχίο από την Πάντειο το 1978. Υπηρέτησε από το 1951 σε δημοτικά σχολεία του ν. Δράμας και από το 1972 της Θεσσαλονίκης. Το 1985 συνταξιοδοτήθηκε. Διετέλεσε πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Δράμας (21 Ιανουαρίου - Νοέμβριο 1967). Ταξίδεψε δύο φορές στον Πόντο (1982 και 1989) και στην Τσάλκα της Γεωργίας (1989) για εθνογραφική και λαογραφική έρευνα. Από νωρίς επίσης επιδόθηκε στην έρευνα ψυχοπαιδαγωγικών ζητημάτων. Καρπός αυτών των ερευνών υπήρξε το πλήθος εισηγήσεων και ομιλιών του σε επιστημονικά συνέδρια, σεμινάρια, στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, καθώς και δημοσιεύματα σε εφημερίδες και περιοδικά. Είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά.

Subtitle: 
Τοπογραφία, ιστορία, λαογραφία
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-87910-6-5
Book pages: 
296
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Δράμα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο