Product

Η κουτή ποντικίνα

Product

Η Κουτσοκώσταινα

Η Κουτλουμουσιανή Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος στο Άγιον Όρος

Κωδικός:
137557
Manufacturer: 
Description: 

Οι οδηγοί, που συνήθως προσφέρονται στον προσκυνητή του Αγίου Όρους, σχετίζονται με τα είκοσι μεγάλα, βασιλικά, πατριαρχικά και κυρίαρχα μοναστήρια του, και με ορισμένες από τις σκήτες, όπως η Αγία Άννα και τα Καυσοκαλύβια. Στο αθωνικό στερέωμα όμως υπάρχουν και άλλα πνευματοφόρα ιερά καθιδρύματα, σκήτες, κελλιά, καλύβες και ησυχαστήρια, που μπορούν να προσφέρουν ηθική ανάταση και πνευματική τροφή στον ενδιαφερόμενο προσκυνητή.

12,23 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι οδηγοί, που συνήθως προσφέρονται στον προσκυνητή του Αγίου Όρους, σχετίζονται με τα είκοσι μεγάλα, βασιλικά, πατριαρχικά και κυρίαρχα μοναστήρια του, και με ορισμένες από τις σκήτες, όπως η Αγία Άννα και τα Καυσοκαλύβια. Στο αθωνικό στερέωμα όμως υπάρχουν και άλλα πνευματοφόρα ιερά καθιδρύματα, σκήτες, κελλιά, καλύβες και ησυχαστήρια, που μπορούν να προσφέρουν ηθική ανάταση και πνευματική τροφή στον ενδιαφερόμενο προσκυνητή. Ο οδηγός αυτός αναφέρεται στην Ιερά Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος, που ανήκει στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσιου, και βρίσκεται στο μέσον σχεδόν της αθωνικής χερσονήσου. Ελπίζουμε δε ότι θα γίνει αφορμή για να γνωρίσει ο προσκυνητής του αγιωνύμου Όρους τον ταπεινό αλλά και δυναμικό πυρήνα αυτόν του σκητιωτικού αγιορείτικου μοναχισμού, ο οποίος πολλά και σημαντικά έχει προσφέρει στην ανάπτυξη και συγκρότηση του ορθόδοξου μοναχισμού, γνησιότερη έκφραση του οποίου αποτελούν, αναμφίβολα, οι Αγιορείτες πατέρες. [...] (από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-98283-6-1
Book pages: 
116
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μ. Γ. Βαρβούνης γεννήθηκε στη Σάμο το 1966. Σπούδασε στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1983-1988). Ειδικεύθηκε στη Λαογραφία και αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1991). Πραγματοποίησε επίσης μεταδιδακτορικές ερευνητικές σπουδές στο Universite Catholique της Louvain (Louvain-La-Neuve) του Βελγίου (1996-1997). Το 1992 εξελέγη λέκτωρ και το 1998 επίκουρος καθηγητής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου διδάσκει. Έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει μελέτες αυτοτελώς ή σε επιστημονικά περιοδικά, τιμητικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τον Μάρτιο του 2005 η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τον τίμησε με το οφφίκιο του "Άρχοντος Προστάτου των Γραμμάτων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας", ενώ το 2005, με σεπτή πατριαρχική απόφαση, ορίστηκε μέλος του Δ.Σ. της Αδελφότητος Οφφικιάλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου "Παναγία η Παμμακάριστος".

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-98283-6-1
Book pages: 
116
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο