Product

Η Παναγία με τα τρία χέρια

Product

Η Παναγία πρότυπο πνευματικής τελειώσεως

Η Παναγία με τα φιδάκια στο Μαρκόπουλο της Κεφαλονιάς

Κωδικός:
125047
Manufacturer: 
Description: 

Τα φιδάκια της Παναγίας στο Μαρκόπουλο της Κεφαλονιάς είναι ένα θέμα που διεγείρει το ενδιαφέρον όλων των επισκεπτών και των προσκυνητών, κυρίως για το αξιοπερίεργο του γεγονότος.
Το ότι τα φιδάκια αυτά εμφανίζονται στις 6 Αύγουστου και εξαφανίζονται στις 16 του ίδιου μήνα κάθε χρόνο είναι πέρα από κάθε εξήγηση.
Οι πιστοί δέχονται ότι έχουμε να κάνουμε με ένα θαύμα από τα πολλά που η γλυκύτατη Κυρία των Αγγέλων προσφέρει στο ανθρώπινο γένος από το οποίο και η ίδια προέρχεται.

8,16 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα φιδάκια της Παναγίας στο Μαρκόπουλο της Κεφαλονιάς είναι ένα θέμα που διεγείρει το ενδιαφέρον όλων των επισκεπτών και των προσκυνητών, κυρίως για το αξιοπερίεργο του γεγονότος. Το ότι τα φιδάκια αυτά εμφανίζονται στις 6 Αύγουστου και εξαφανίζονται στις 16 του ίδιου μήνα κάθε χρόνο είναι πέρα από κάθε εξήγηση. Οι πιστοί δέχονται ότι έχουμε να κάνουμε με ένα θαύμα από τα πολλά που η γλυκύτατη Κυρία των Αγγέλων προσφέρει στο ανθρώπινο γένος από το οποίο και η ίδια προέρχεται. [...] Τα φιδάκια με την παρουσία τους, έρποντας στις εικόνες μα και στους εκκλησιαζόμενους που τα αντιμετωπίζουν με ξεχωριστή τρυφερότητα, μια και πιστεύουν ότι αν ακουμπήσουν αυτά τα φιδάκια θα τους προκύψει κάποιο καλό, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ανάμεσα στην περιέργεια και στο θαύμα. Τα φιδάκια αυτά έχουν μήκος γύρω στους 60 πόντους, ενώ στη κεφαλή τους, όπως επίσης και στο πάνω μέρος της γλώσσας τους, είναι σχηματισμένος ο Σταυρός. Επειδή πολλοί απορούν για την παρουσία των φιδιών στη Γιορτή της Παναγίας στο Μαρκόπουλο της Κεφαλονιάς, με τη βοήθεια Ιστορικών, Λαογράφων, Εκκλησιαστικών Παραγόντων, μα πάνω απ' όλα απλών καθημερινών ανθρώπων του χωριού, θα προσπαθήσω εκθέτοντας τις απόψεις τους να προσφέρω στοιχεία τέτοια ώστε να κατανοήσουν οι αναγνώστες την πραγματικότητα και κατ' αυτό τον τρόπο να αισθανθώ κι εγώ την ικανοποίηση ότι γράφοντας αυτό το βιβλίο είμαι συνεπής στην αλήθεια και στην υπευθυνότητα που πρέπει να διέπει κάθε συγγραφέα όταν απευθύνεται στο αναγνωστικό κοινό. Σάββας Τσάσης
Publications Date: 
2007
Book pages: 
55
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Κεφαλονιά
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2007
Book pages: 
55
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Κεφαλονιά
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο