Product

Η άγνωστη Ρωσία

Product

Η άγνωστη τεχνολογία στον Όμηρο

Η άγνωστη τέχνη

Κωδικός:
120076
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Από τότε που πρωτοεμφανίστηκε ο άνθρωπος στη Γη ,ο μεγαλύτερος πόθος του είναι η "Γνώση". Η αναζήτηση δε της "Αλήθειας" είναι η πιο σημαντική πράξη του ανθρώπου. Η έρευνα όμως θέλει προγραμματισμό και τάξη. Αυτός που την πραγματοποιεί, πρέπει να έχει και έμφυτες ικανότητες, αλλά και υπομονή και επιμονή. Ο ερευνητής πρέπει να βγάλει από τον εσωτερικό του κόσμο όλα τα δεσμά που κρατάνε σκεπασμένα τα πνευματικά του μάτια. Να γίνει "Ελεύθερος" άνθρωπος.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Από τότε που πρωτοεμφανίστηκε ο άνθρωπος στη Γη ,ο μεγαλύτερος πόθος του είναι η "Γνώση". Η αναζήτηση δε της "Αλήθειας" είναι η πιο σημαντική πράξη του ανθρώπου. Η έρευνα όμως θέλει προγραμματισμό και τάξη. Αυτός που την πραγματοποιεί, πρέπει να έχει και έμφυτες ικανότητες, αλλά και υπομονή και επιμονή. Ο ερευνητής πρέπει να βγάλει από τον εσωτερικό του κόσμο όλα τα δεσμά που κρατάνε σκεπασμένα τα πνευματικά του μάτια. Να γίνει "Ελεύθερος" άνθρωπος. Διότι η έρευνα και η παρουσίαση αληθειών έχει πολλούς εχθρούς, που προσπαθούν να βάλουν στο δρόμο τους σωρούς από εμπόδια. Ο ορθολογικός δρόμος για την αποκάλυψη της "Αληθείας" αρχίζει από την αρχαία Ελληνική Διανόηση και αναστέλλεται κατά τον Μεσαίωνα. Διατηρείται ωστόσο κρυφά στα εργαστήρια των Αλχημιστών, στις μυστικές οργανώσεις και στον Τεκτονισμό, για να έρθει η Αναγέννηση με την απελευθέρωση από όλους αυτούς τους σωρούς των εμποδίων. Με τη μεθοδική έρευνα αλλάζει ο κόσμος μορφή και αναγνωρίζεται η αξία της ανθρώπινης ύπαρξης και συνάμα οι δυνατότητες του ανθρώπου για την πνευματική του εξέλιξη. Αυτή είναι η αιώνια πορεία του ανθρώπου, να αγωνίζεται, να κινείται και να πηγαίνει σε άγνωστους πνευματικούς χώρους, με ένα ενδόμυχο σκοπό, την αποκάλυψη του "Αληθινού". Επί αιώνες οι Τέκτονες αντιτάχθηκαν στη μισαλλοδοξία, τον πνευματικό δεσποτισμό και εργάστηκαν για την ατομική αξιοπρέπεια και την έρευνα της "Αληθείας". Αυτό το έργο έχει σαν σκοπό να παρουσιάσει στον αναγνώστη, μια κατά το δυνατόν απλή και ξεκάθαρη έκθεση των αρχών και "διδασκαλιών" του Τεκτονισμού. Όπως είναι επόμενο, δεν μπορεί να έχει την αξίωση πως εκθέτει ολόκληρη την Τεκτονική Επιστήμη, η οποία βασίζεται σε "έργα" δυσκολότερα. Οφείλουν όμως να παρουσιαστούν ξάστερα τα στοιχεία του τεκτονικού ζητήματος, σε μια συνολική άποψη, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα βρει πολλά να προσθέσει και λίγα να αφαιρέσει.
Subtitle: 
Μια εξερεύνηση στον θαυμαστό κόσμο του Ελευθεροτεκτονισμού
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-8100-70-4
Book pages: 
551
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Τα ονόματα είναι απλά ετικέτες που μας έχουν κολλήσει, όμως, για την εσωτερική πραγματικότητα και εξέλιξη του καθενός έχουν πολύ μικρή σημασία. Εκείνο που πραγματικά έχει σημασία για κάθε άνθρωπο είναι η ανάπτυξη των εσωτερικών δυνατοτήτων του και των "Θείων δυνάμεων" που ενυπάρχουν μέσα του, τόσο για την ατομική του εξέλιξη όσο και για το καλό της ανθρωπότητας.
Ο συγγραφέας γεννήθηκε το 1950 στη Θεσσαλονίκη. Είναι πολιτικός μηχανικός με πολύπλευρη δραστηριότητα στην κατασκευή δημόσιων και ιδιωτικών έργων στον χώρο της μακεδόνικης γης. Έχει όμως την ακράδαντη πεποίθηση ότι, πάνω από τις φροντίδες της υλικής ζωής, ευρίσκεται το ευρύ πεδίο του στοχασμού και της δράσεως. Έτσι παράλληλα εξακολουθεί και δεν έπαψε ποτέ να σπουδάζει το φαινόμενο "Άνθρωπος", τόσο μέσα στον εαυτό του όσο και στο περιβάλλον που ζει, και προσπαθεί όσο διαρκεί η επίγεια ζωή του να συμπληρώσει την προσωπική του θητεία επάνω στο σχολείο που ονομάζεται πλανήτης Γη.
Στις αναζητήσεις του, έζησε τις προσωπικές του δοκιμασίες, μυήθηκε και ερεύνησε διάφορα μυητικά συστήματα (Τεκτονισμός, Έρευνα της Αλήθειας, Τάγμα του Κρίνου & του Αετού, Γκουρτζίεφ κ.λ.π).
Γνώρισε ποικίλους διδασκάλους, συνάντησε τέλος κάποιους αξιοσημείωτους "ανθρώπους" οι οποίοι απετέλεσαν σταθμό στη ζωή του και τον δίδαξαν να μην συμβιβάζεται με τη συνήθεια, τις αυθεντίες, τα καθιερωμένα, και με τα σύνορα που υψώνουν οι άνθρωποι γύρω τους.
Τον δίδαξαν να μην ησυχάζει, αλλά να ερευνά σε βάθος χρησιμοποιώντας τον "ορθό Λόγο" και τη "Λογική".
Τέλος τον δίδαξαν τη φύση της "Ηθικής", και το καθήκον και την πρόσφορα προς τον πλησίον. Τώρα και εκείνος με τη σειρά του απλώνει το χέρι του για να μεταφέρει στους άλλους, όσα ευτύχησε και εκείνος να δεχθεί και να κατανοήσει στην προσωπική του πορεία προς το "Αιώνιο Φως".

Subtitle: 
Μια εξερεύνηση στον θαυμαστό κόσμο του Ελευθεροτεκτονισμού
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-8100-70-4
Book pages: 
551
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο