Product

Η άλλη διαδρομή

Product

Η άλλη εκδοχή

Η άλλη δίκη

Κωδικός:
68774
Manufacturer: 
Description: 

Ο Φραντς Κάφκα γνώρισε τη βερολινέζα Φελίτσε Μπάουερ τον Αύγουστο του 1912 στο σπίτι του στενού του φίλου Μαξ Μπροντ. Η πυκνή αλληλογραφία τους διήρκεσε πέντε χρόνια και έδωσε την ευκαιρία στον Ελίας Κανέττι να γράψει μια συναρπαστική μελέτη, όπου φωτίζει άγνωστες πλευρές του συγγραφέα της Μεταμόρφωσης και του Πύργου. Ο Κάφκα και η Φελίτσε αρραβωνιάστηκαν δύο φορές, το 1914 και το 1917. Πριν από τη διάλυση του πρώτου αρραβώνα, η οικογένεια Μπάουερ έστησε ένα ιδιότυπο δικαστήριο σ' ένα ξενοδοχείο του Βερολίνου, όπου κατηγορούμενος ήταν ο Κάφκα.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ο Φραντς Κάφκα γνώρισε τη βερολινέζα Φελίτσε Μπάουερ τον Αύγουστο του 1912 στο σπίτι του στενού του φίλου Μαξ Μπροντ. Η πυκνή αλληλογραφία τους διήρκεσε πέντε χρόνια και έδωσε την ευκαιρία στον Ελίας Κανέττι να γράψει μια συναρπαστική μελέτη, όπου φωτίζει άγνωστες πλευρές του συγγραφέα της Μεταμόρφωσης και του Πύργου. Ο Κάφκα και η Φελίτσε αρραβωνιάστηκαν δύο φορές, το 1914 και το 1917. Πριν από τη διάλυση του πρώτου αρραβώνα, η οικογένεια Μπάουερ έστησε ένα ιδιότυπο δικαστήριο σ' ένα ξενοδοχείο του Βερολίνου, όπου κατηγορούμενος ήταν ο Κάφκα. Ο συγγραφέας πληγώθηκε βαθύτατα από αυτό το γεγονός, και ένα μήνα μετά άρχισε να γράφει το γνωστότερο από τα έργα του τη Δίκη. Ο Κανέττι γράφει για τις αντιστοιχίες ανάμεσα στις δυο δίκες, αλλά και για το χαρακτήρα, τις αδυναμίες, τη δύναμη, τις υπεκφυγές και τη στερημένη ζωή ενός συγγραφέα, που από πολλούς θεωρείται ο μεγαλύτερος του εικοστού αιώνα.
Subtitle: 
Τα γράμματα του Κάφκα στη Φελίτσε
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7909-39-9
Book pages: 
164
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O γερμανόφωνος συγγραφέας Ελίας Κανέττι γεννήθηκε στο Ρουστσούκ της Βουλγαρίας το 1905. Τέλειωσε το γυμνάσιο στη Φρανκφούρτη, και σπούδασε Φυσικές Επιστήμες στη Βιέννη, όπου και πήρε το ντοκτορά του το 1938. "Η τύφλωση" είναι το μοναδικό του μυθιστόρημα, που του εξασφάλισε το βραβείο Νόμπελ το 1981. Στα έργα του συγκαταλέγεται το "Μάζα και εξουσία" (1960), κι ακόμη μελέτες, θεατρικά, ταξιδιωτικές εντυπώσεις, και η αριστουργηματική αυτοβιογραφία του, σε τέσσερεις τόμους. Πέθανε στη Ζυρίχη το 1994, σε ηλικία 89 ετών.

Subtitle: 
Τα γράμματα του Κάφκα στη Φελίτσε
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7909-39-9
Book pages: 
164
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο