Product

Η Ήπειρος, ο Αλή πασάς και η ελληνική επανάσταση

Product

Η ηπιότητα στην αρχαία ελληνική σκέψη

Η ήπια δικαιοσύνη

Κωδικός:
67728
Description: 

Το παρόν έργο "Η ήπια δικαιοσύνη" προάγει τη Σειρά Μελετών του Δρ. Αντωνίου Μανιάτη "Δίκαιο", που υπάγεται στον ομώνυμο Επιστημονικό Όμιλο (http://www.dikaio.gr), αντιπαραβάλλοντας προς την παραδοσιακή δικαστική λειτουργία τη σύγχρονη, εναλλακτική μορφή δικαιοσύνης, η οποία διακρίνεται για την ήπια προσέγγιση του δικαίου.

27,51 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το παρόν έργο "Η ήπια δικαιοσύνη" προάγει τη Σειρά Μελετών του Δρ. Αντωνίου Μανιάτη "Δίκαιο", που υπάγεται στον ομώνυμο Επιστημονικό Όμιλο (http://www.dikaio.gr), αντιπαραβάλλοντας προς την παραδοσιακή δικαστική λειτουργία τη σύγχρονη, εναλλακτική μορφή δικαιοσύνης, η οποία διακρίνεται για την ήπια προσέγγιση του δικαίου. Ύστερα από αιώνες λήθης της νομοφυλακίας και την αγνόησή της από το επίσημο κατεστημένο, η μελέτη προβαίνει, σε επιστημονικό επίπεδο, σε αναβίωση του "Νομοφυλακίου", κορυφαίου δείγματος του διαχρονικού ελληνικού νομικού πολιτισμού. Παρατίθεται ο νόμος 2690/1999 "Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις" με κατατοπιστική τεκμηρίωση καθώς επίσης πίνακας με επισημάνσεις ζητημάτων αντισυνταγματικών διατάξεων νόμου. Το "Αρχείο" διακρίνεται σε Τεχνικό, με τυποποιημένα κείμενα αναφορών και Υποδείγματα, και σε Πρακτικό, που ικανοποιεί ευρύτερες απαιτήσεις στο χώρο των κοινωνικών επιστημών. Πάνω από όλα πάντως αποτελεί σύμβουλο του πρακτικού νομικού σχετικά με το κοινοβουλευτικό έργο, τη συμφιλίωση, παραδείγματος χάρη μέσω ειδικών διοικητικών προσφυγών, το Συνήγορο του Πολίτη και παραπλήσιους θεσμούς, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο ελληνικός πολιτισμός περιλαμβάνει το Αρχέτυπο του θεσμού που αμήχανα λέγεται "Όμπουντσμαν", παγκοσμίως πρωτοποριακή ανακάλυψη της οικείας Σειράς Μελετών, ζητήματα συνταγματικότητας της σύγχρονης Διοίκησης, το ζήτημα της απλουστεύσεως της δικονομικής μεταχείρισης του κατηγορουμένου, και τη συμβιβαστική επίλυση ιδιωτικών διαφορών. Σε τελευταία ανάλυση, η ηπιότητα της δικαιοσύνης συλλαμβάνεται ως ζήτημα ποιότητας του νομικού πολιτισμού.
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-15-0578-4
Book pages: 
345
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δρ. Παρισίων Αντώνιος Π. Μανιάτης γεννήθηκε στην Αθήνα κατά το 1970. Αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής Αθηνών κατά το 1993. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου, επιλέγοντας κατεύθυνση διοικητικού δικαίου του ίδιου Τμήματος. Δικηγορεί, με έδρα την Καλαμάτα, από το 1995 και είναι δικηγόρος στο Εφετείο. Κατέχει την αγγλική, τη γαλλική, τη γερμανική, την ιταλική και την ισπανική. Μετέβη στο Παρίσι κατά το 1996 για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στον ίδιο κλάδο. Το 1998 υποστήριξε τη διατριβή του με τίτλο "Le recours parlementaire dans l' Union europeene". Έχουν εκδοθεί ακόμα η μονογραφία του "Η νομοφυλακία" που αφορά στον ιστορικό θεσμό των νομοφυλάκων και κατ' επέκταση στη συνταγματική δικαιοσύνη και το έργο του "Η ήπια δικαιοσύνη" που αποτελεί ανάλυση εναλλακτικών μορφών επίλυσης διαφορών και απονομής του δικαίου.

Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-15-0578-4
Book pages: 
345
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο