Product

Η αληθινή ιστορία του Σούπερμαν

Product

Η αληθινή πριγκίπισσα

Η αληθινή Μαντάμ Σουσού

Κωδικός:
136233
Manufacturer: 
Description: 

[...] Η λεγόμενη Μαντάμ Σουσού κι ο άντρας της, οι διάσημοι πρόγονοί τους, οι ξεπεσμένοι αριστοκράτες της νεοελληνικής κοινωνίας, το προλεταριάτο της γειτονιάς των μεγαλουπόλεων της περιόδου 1940-1960, οι κουτσομπόλες, χαιρέκακες πληβείες της γειτονιάς, ο νεαρός ρωμαλέος ερωτιδέας Περίανδρος, η ερωτοχτυπημένη θετή κορούλα του ζεύγους των πρωταγωνιστών, ωραία Μπουμπούκα, όλα τούτα τα πρόσωπα είναι δοσμένα με καταπληκτική ψυχορατική εικαστική διεισδυτικότητα, σε σημείο που κάθε μια απ' τις εικόνες να ξεφεύγει απ' το συγκεκριμένο εικονιζόμενο πρόσωπο και να γίνεται σύμβολο ενός ιδιαί

9,18 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Η λεγόμενη Μαντάμ Σουσού κι ο άντρας της, οι διάσημοι πρόγονοί τους, οι ξεπεσμένοι αριστοκράτες της νεοελληνικής κοινωνίας, το προλεταριάτο της γειτονιάς των μεγαλουπόλεων της περιόδου 1940-1960, οι κουτσομπόλες, χαιρέκακες πληβείες της γειτονιάς, ο νεαρός ρωμαλέος ερωτιδέας Περίανδρος, η ερωτοχτυπημένη θετή κορούλα του ζεύγους των πρωταγωνιστών, ωραία Μπουμπούκα, όλα τούτα τα πρόσωπα είναι δοσμένα με καταπληκτική ψυχορατική εικαστική διεισδυτικότητα, σε σημείο που κάθε μια απ' τις εικόνες να ξεφεύγει απ' το συγκεκριμένο εικονιζόμενο πρόσωπο και να γίνεται σύμβολο ενός ιδιαίτερου καθολικού χαρακτήρα και τύπου. Θα μπορούσα και θάπρεπε, ίσως, να πω και άλλα πολλά περισσότερα. Όμως, περιορίζομαι, σ' ετούτη τη φάση, σε ό,τι έγραψα παραπάνω. Οι αναγνώστες του "Χρονικού" θάχουν να πούνε κι αυτοί, οπωσδήποτε, τις δικές τους παρατηρήσεις. Γιατί το "Χρονικό" της αληθινής Μαντάμ Σουσούς, όπως το παρουσιάζει ο Μανουί, οδηγεί, αυτόματα, σε παρόμοιες σκέψεις και συμπεράσματα. Αναστασία Φαλτάϊς
Subtitle: 
Απ' τις αναμνήσεις του Μανουί
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-532-037-1
Book pages: 
114
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μάνος Φαλτάϊτς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Σπούδασε νομικές και πολιτικές επιστήμες. Είναι γιος του δημοσιογράφου, συγγραφέα και πρωτοπόρου ερευνητή της ελληνικής παραδοσιακής μας κληρονομιάς Κωνσταντίνου Φαλτάϊτς (1891-1944), μιας από τις σημαντικότερες πνευματικές προσωπικότητες της εποχής του μεσοπολέμου.
Η γενιά των Φαλταγηδών στην οποία ανήκει, έχει τις ρίζες της στην προβυζαντινή ακόμα περίοδο, όπως δηλώνει το αρχέτυπο επίθετο της οικογένειας Φάλταγης, που σημαίνει τον Ταγό της Φυλής, τίτλο μοναδικό και πανάρχαιο. Τούτο αλλάχτηκε στα τέλη του 19ου αιώνα σε Φαλτάϊτς, όνομα με το οποίο είναι γνωστή σήμερα η αρχαιότατη τούτη ελληνική οικογένεια. Αυτό συνέβη γιατί ο παππούς του και άλλα μέλη της οικογένειας είχαν ζήσει στην Οδησσό και στο Ταϊγαρόγκ της Ρωσίας για ένα διάστημα, λόγω των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.
Ο Μάνος Φαλτάϊτς, έζησε τα παιδικά του χρόνια στη Σκύρο, μεταξύ Μελικαρούς και της Βιγλατορίας του Παληόπυργου, παίρνοντας αγωγές από την τότε επίλεκτη κοινωνία των Σκυριανών και το οικογενειακό περιβάλλον των δυο του γονέων, έντονα διαποτισμένων με τις πανάρχαιες αρχές του Νταϊσμού, στις διάφορες διαστάσεις κι εκφράσεις του.

Subtitle: 
Απ' τις αναμνήσεις του Μανουί
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-532-037-1
Book pages: 
114
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο