Product

Η αληθινή προϊστορία

Product

Η αληθινή Σαπφώ

Η αληθινή Σαπφώ

Κωδικός:
113470
Description: 

Η κοινωνική και πολιτική κατάσταση της Λέσβου στην αρχαϊκή περίοδο. Η εποχή κατά την οποία έζησε η Σαπφώ και η θέση της γυναίκας στις ελληνικές πόλεις. Έρωτας και γάμος στην αρχαιότητα.
Η Λέσβος κατά την πρώιμη ιστορική, την γεωμετρική και την αρχαϊκή περίοδο (12ος-6ος αιώνα π.Χ.) Οι κυριότεροι εκπρόσωποι του αρχαϊκού αιολικού λυρισμού της Λέσβου. Ποιητές που επηρέασαν την Λέσβια ποιήτρια.

27,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η κοινωνική και πολιτική κατάσταση της Λέσβου στην αρχαϊκή περίοδο. Η εποχή κατά την οποία έζησε η Σαπφώ και η θέση της γυναίκας στις ελληνικές πόλεις. Έρωτας και γάμος στην αρχαιότητα. Η Λέσβος κατά την πρώιμη ιστορική, την γεωμετρική και την αρχαϊκή περίοδο (12ος-6ος αιώνα π.Χ.) Οι κυριότεροι εκπρόσωποι του αρχαϊκού αιολικού λυρισμού της Λέσβου. Ποιητές που επηρέασαν την Λέσβια ποιήτρια. Η ζωή της Σαπφούς και το έργο της. Θρησκευτικές γιορτές, πανηγύρεις και ιερά στην Μυτιλήνη. Η εμπλοκή τής Σαπφούς σε πολιτικές περιπέτειες και πολιτικές αναφορές στην ποίησή της. Το σαπφικό ζήτημα - Οι κατηγορίες κατά της Σαπφούς ως εταίρας και ως γυναικεράστριας.
Publications Date: 
2004
Book pages: 
307
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
2
Publications Date: 
2004
Book pages: 
307
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
2