Product

Η ανάπτυξη των παιδιών

Product

Η αναπτυξιακή ψυχολογία της μουσικής

Η ανάπτυξη ως ελευθερία

Κωδικός:
105625
Description: 

Ο Αμάρτυα Σεν, που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ της Oικονομικής Eπιστήμης το 1998, παρουσιάζει ένα έργο-ορόσημο, που θέτει την ατομική ελευθερία στον πυρήνα μιας περιεκτικής ανάλυσης για τη σύγχρονη οικονομία. O ρόλος των διαφόρων θεσμών -της αγοράς, του κράτους, των μέσων ενημέρωσης, των αντιπολιτευτικών ομάδων και των μη κυβερνητικών οργανώσεων- εξετάζεται σε ένα ευρύ, ολοκληρωμένο πλαίσιο.

33,55 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Αμάρτυα Σεν, που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ της Oικονομικής Eπιστήμης το 1998, παρουσιάζει ένα έργο-ορόσημο, που θέτει την ατομική ελευθερία στον πυρήνα μιας περιεκτικής ανάλυσης για τη σύγχρονη οικονομία. O ρόλος των διαφόρων θεσμών -της αγοράς, του κράτους, των μέσων ενημέρωσης, των αντιπολιτευτικών ομάδων και των μη κυβερνητικών οργανώσεων- εξετάζεται σε ένα ευρύ, ολοκληρωμένο πλαίσιο. Το έργο αυτό εστιάζει στην ελευθερία, την οποία θεωρεί τόσο ως βασικό σκοπό, όσο και ως το πλέον αποτελεσματικό μέσο στήριξης του οικονομικού βίου και καταπολέμησης της φτώχειας και της ανασφάλειας στο σύγχρονο κόσμο. Aποτελεί δε πρότυπο μιας εκ θεμελίων αλλαγής στην κατανόηση των αιτημάτων που θέτει η οικονομική ανάπτυξη -για πλούσιους και φτωχούς- στον εικοστό πρώτο αιώνα. "Oι μη κατέχοντες και οι ακτήμονες ανά τον κόσμο δεν θα μπορούσαν να έχουν πιο διορατικό και σαφή υποστηρικτή από τον οικονομολόγο Αμάρτυα Σεν. Aποκαλύπτοντας ότι η ποιότητα της ζωής μας δεν θα έπρεπε να υπολογίζεται με βάση τον πλούτο που διαθέτουμε αλλά σύμφωνα με την ελευθερία που απολαμβάνουμε, τα κείμενά του προκάλεσαν επανάσταση στη θεωρία και την πρακτική της ανάπτυξης". (Κόφυ Ανάν, Γενικός Γραμματέας του Oργανισμού Hνωμένων Eθνών).
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-03-3936-8
Book pages: 
416
Book Dimensions: 
24χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αμάρτυα Σεν (γεν. Santiniketan, Ινδία, 1933), ο "Ινδός οικονομολόγος των φτωχών", δίδαξε στο Κολέγιο Τρίνιτι του Καίμπριτζ (Η.Β.). Υπήρξε πρόεδρος της Εταιρείας Οικονομετρίας και της Διεθνούς Οικονομικής Ένωσης. Σήμερα είναι καθηγητής Οικονομίας και Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Το 1998 βραβεύτηκε με το Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών για το συνολικό του έργο, αλλά ιδιαίτερα διότι επανέφερε στα Οικονομικά τη λογική σκέψη, τη φιλοσοφική θεώρηση και τη διασύνδεσή τους με άλλες κοινωνικές επιστήμες. Απέδειξε την αλληλουχία των δημοκρατικών δομών και της ελευθερίας με την ευημερία. Κατέδειξε ότι τα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας, όπως η φτώχεια και οι λιμοί, οξύνονται εκεί όπου δεν υπάρχει επάρκεια ελευθερίας και δημοκρατίας. Το 2010 το περιοδικό "Time" τον συμπεριέλαβε στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επίδραση στον κόσμο, το δε "New Statesman" στους 50. Μεταξύ των έργων του, που έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες, είναι: "Collective Choice and Social Welfare" (1970), "On Economic Inequality" (1973/ 1997), "Poverty and Famines: an Essay on Entitlement and Deprivation" (1981), "On Ethics and Economics" (1987), "Hunger and Public Action" (επιμ. με τον J. Dreze, 1989), "The Quality of Life" ( με την M. Nussbaum, 1993), "Reason Before Identity" (1999), "The Argumentative Indian" (2005), "Identity and Violence: The Illusion of Destiny" (2006), "Imperial Illusions: India, Britain, and the wrong lessons" (2007), "The Idea of Justice" (2009), "Mismeasuring Our Lives: Why GDP Doesn't Add Up" (με τους J. E. Stiglitz και J.-P. Fitoussi, 2010).

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-03-3936-8
Book pages: 
416
Book Dimensions: 
24χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο