Product

Η ανθρωπολογία του χορού

Product

Η ανθρωπότητα σε κρίση θεσμών και αξιών

Η ανθρωπολογία των θρησκειών

Κωδικός:
136645
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Πάντοτε η ανθρωπολογία ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για την θρησκεία, την καταγωγή της, τις μορφές και τις παραλλαγές της.

Η ανθρωπολογία των θρησκειών είναι ο κλάδος της γενικής ανθρωπολογίας εκείνος, που συγκροτείται βάσει της μελέτης των θρησκειών (μαγεία, μαγγανεία, ανιμισμός, τοτεμισμός, σαμανισμός...) και των εμπειρικών αντικειμένων (μύθοι, τελετουργίες, θρησκευτικές πεποιθήσεις, αναπαραστάσεις, κοινωνικοί οργανισμοί), επιστρατεύοντας θεωρίες και εφαρμόζοντας μεθόδους που της προσδίδουν μία ιδιαίτερη ταυτότητα στον αστερισμό των θρησκευτικών επιστημών.

15,98 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πάντοτε η ανθρωπολογία ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για την θρησκεία, την καταγωγή της, τις μορφές και τις παραλλαγές της. Η ανθρωπολογία των θρησκειών είναι ο κλάδος της γενικής ανθρωπολογίας εκείνος, που συγκροτείται βάσει της μελέτης των θρησκειών (μαγεία, μαγγανεία, ανιμισμός, τοτεμισμός, σαμανισμός...) και των εμπειρικών αντικειμένων (μύθοι, τελετουργίες, θρησκευτικές πεποιθήσεις, αναπαραστάσεις, κοινωνικοί οργανισμοί), επιστρατεύοντας θεωρίες και εφαρμόζοντας μεθόδους που της προσδίδουν μία ιδιαίτερη ταυτότητα στον αστερισμό των θρησκευτικών επιστημών. Την εποχή της παγκοσμιοποίησης, αυτή η ανθρωπολογία, που για καιρό αποτελούσε μία «επιστήμη των πρωτόγονων θρησκειών», μπόρεσε να ανανεωθεί χωρίς να απαρνηθεί την καταγωγή της. Είναι, στις μέρες μας, η αρμόδια επιστήμη για να κατανοήσει τις, νεώτερες ή όχι, θρησκείες, οι οποίες είναι υπό αλλαγή και εν κινήσει.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6840-11-5
Book pages: 
180
Book Dimensions: 
17χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Lionel Obadia είναι καθηγητής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Lyon-II Lumiere και Διευθυντής του Κέντρου Ανθρωπολογικών Σπουδών και Ερευνών (CREA). Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, μεταξύ των οποίων: "Βουδισμός και Δύση" ("Bouddhisme et Occident", L' Harmattan 1999), "H θρησκεία" ("La Religion", Le Cavalier bleu 2004), "Η Μαγγανεία" ("La Sorcellerie", Le Cavalier bleu 2005) και "Ο Βουδισμός στη Δύση" ("Le Bouddhisme en Occident", Le Decouverte 2007).

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6840-11-5
Book pages: 
180
Book Dimensions: 
17χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο