Product

Η ανθρώπινη κατάσταση

Product

Η ανθρώπινη κλωνοποίηση

Η ανθρώπινη κατάσταση

Κωδικός:
139817
Manufacturer: 
Description: 

Η διάγνωση της "ανθρώπινης κατάστασης", που επιχειρεί στο βιβλίο αυτό μια από τις πιο ευαίσθητες και εύστροφες παρατηρήτριες του αιώνα μας, προσπαθεί να κάνει κατανοητό τον χαρακτήρα των σημερινών βιομηχανικών κοινωνιών, φωτίζοντας παράλληλα τρεις θεμελιώδεις εκδηλώσεις της ανθρώπινης ύπαρξης γενικά: τον μόχθο, την εργασία και την πράξη.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η διάγνωση της "ανθρώπινης κατάστασης", που επιχειρεί στο βιβλίο αυτό μια από τις πιο ευαίσθητες και εύστροφες παρατηρήτριες του αιώνα μας, προσπαθεί να κάνει κατανοητό τον χαρακτήρα των σημερινών βιομηχανικών κοινωνιών, φωτίζοντας παράλληλα τρεις θεμελιώδεις εκδηλώσεις της ανθρώπινης ύπαρξης γενικά: τον μόχθο, την εργασία και την πράξη. Ως ιστορική αφετηρία χρησιμεύει η αντιπαράθεση της αρχαίας (και προπαντός της αρχαιοελληνικής) κοινωνίας, στην οποία αφιερώνονται εκτεταμένες αναλύσεις, με τις τεράστιες αλλαγές που συνεπέφερε η νεότερη επιστημονική και τεχνική επανάσταση, αλλάζοντας συνάμα ριζικά τις αρχαίες αντιλήψεις για τον ρόλο της εργασίας στην ανθρώπινη ζωή και για τις σχέσεις θεωρίας και πράξης. Τέλος συζητιούνται προβλήματα κεντρικά σε κάθε σύγχρονή μας ανθρωπολογία και κοινωνιολογία, όπως ο αυτοματισμός της παραγωγής και ο καταναλωτισμός.
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-235-776-2
Book pages: 
448
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Εβραϊκής καταγωγής, γεννήθηκε στο Αννόβερο το 1906 και πέθανε στις Ην. Πολιτείες το 1976. Σπούδασε φιλοσοφία, θεολογία και αρχαιοελληνική φιλολογία και έκανε τη διατριβή της στην Χαϊδελβέργη, κοντά στον Karl Jaspers (1928). Με την άνοδο των Ναζί στην εξουσία έφυγε από την Γερμανία, για να εγκατασταθεί τελικά στη Ν. Υόρκη (1941). Το 1963 άρχισε να διδάσκει ως καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και το 1968 στο New School for Social Research της Ν. Υόρκης. Σημαντικά έργα της: "The Origins of Totalitarianism" (1951), "On Revolution" (1963), "Eichmanin in Jerusalem" (1964), κ.ά.

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-235-776-2
Book pages: 
448
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο