Product

Η αρχαία Ελλάδα του Ν. Χατζηκυριάκου - Γκίκα

Product

Η αρχαία ελληνική γλώσσα

Η αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική

Κωδικός:
84788
Description: 

Η αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική διατηρεί ακόμη τη λάμψη της. Στη Γαλλία, μαρτυρίες αυτής της λάμψης αποτελούν τόσο τα οικοδομικά συγκροτήματα με πομπώδεις ονομασίες όπως "Παρθενών" ή "Προπύλαια" (παρά τα κτίρια από μπετόν που τα περιβάλλουν), όσο και οι εμπορικές στοές ή οι χώροι συγκέντρωσης με την ονομασία "αγορά", χωρίς να παραβλέπουμε τα διακοσμητικά σχήματα ή τις πολυάριθμες ιδέες που εμπνέονται από την ελληνική αρχιτεκτονική.

18,35 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική διατηρεί ακόμη τη λάμψη της. Στη Γαλλία, μαρτυρίες αυτής της λάμψης αποτελούν τόσο τα οικοδομικά συγκροτήματα με πομπώδεις ονομασίες όπως "Παρθενών" ή "Προπύλαια" (παρά τα κτίρια από μπετόν που τα περιβάλλουν), όσο και οι εμπορικές στοές ή οι χώροι συγκέντρωσης με την ονομασία "αγορά", χωρίς να παραβλέπουμε τα διακοσμητικά σχήματα ή τις πολυάριθμες ιδέες που εμπνέονται από την ελληνική αρχιτεκτονική. Ωστόσο, αυτές οι αρχιτεκτονικές μορφές, που αποτελούν σημεία αναφοράς, περιορισμένες αριθμητικά είναι λίγο πολύ παρόμοιες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η αντίληψη του κοινού για την αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική να παραμένει η ίδια εδώ και δεκαετίες. [...] (Από την εισαγωγή του βιβλίου)
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-227-327-5
Book pages: 
275
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Marie-Christine Hellmann μετά τις σπουδές της στην Ecole normale superieure έγινε δεκτή το 1975 στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή της Αθήνας. Το 1983 υποστήριξε τη διδακτορική διατριβή της με θέμα την αρχιτεκτονική των Κυκλάδων τον 6ο αι. π.Χ. και στη συνέχεια, το 1990, την υφηγεσία της με θέμα το λεξιλόγιο της ελληνικής αρχιτεκτονικής σύμφωνα με τις επιγραφές της Δήλου. Σήμερα, ως διευθύντρια έρευνας στο Centre National de la Recherche Scientifique και υπεύθυνη στο παράρτημα της Λυόν του Insitut de recherche sur l'architecture antique, συντονίζει την έκδοση ενός αναλυτικού βιβλιογραφικού δελτίου για την αρχιτεκτονική του ελληνικού κόσμου και μετά τον θάνατο του Rene Ginouves ανέλαβε την ολοκλήρωση του τρίτου τόμου του έργου "Dictionnaire methodique de l'architecture grecque et romaine".

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-227-327-5
Book pages: 
275
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο