Product

Η αυτοβιογραφία του Φεδερίκο Σάντσεθ

Product

Η αυτοβιογραφία του Φιντέλ Κάστρο

Η αυτοβιογραφία του Φιντέλ Κάστρο

Κωδικός:
97214
Description: 

Η αυτοβιογραφία του Φιντέλ Κάστρο είναι αναμφίβολα η πιο πλήρης και λεπτομερής, αλλά και η πιο εμπεριστατωμένη, βιογραφία που γράφτηκε μέχρι σήμερα για τον Κουβανό ηγέτη.

14,40 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η αυτοβιογραφία του Φιντέλ Κάστρο είναι αναμφίβολα η πιο πλήρης και λεπτομερής, αλλά και η πιο εμπεριστατωμένη, βιογραφία που γράφτηκε μέχρι σήμερα για τον Κουβανό ηγέτη. Συνδυάζοντας τη συγγραφική δεινότητα με την πλήρη εποπτεία του θέματός του, ο Νορμπέρτο Φουέντες παρουσιάζει ένα συναρπαστικό ντοκουμέντο, που διαβάζεται σαν το πιο καλογραμμένο μυθιστόρημα, με αμέτρητα άγνωστα στοιχεία -ακόμα και για τους ειδικούς και τους βιογράφους-, ενώ αποκαλύπτει πολύ περισσότερα από τα γεγονότα: τα κίνητρα και -πίσω και από αυτά- τις προθέσεις, όπως μπορεί να τις γνωρίζει μόνο κάποιος που υπήρξε συνοδοιπόρος και φίλος του Φιντέλ. Πέρα και από τη μυθοποιημένη εικόνα που ο ίδιος ο Φιντέλ επιχείρησε να καλλιεργήσει και από τις διαστρεβλώσεις που προσπαθούν να επιβάλουν όσοι επιθυμούν να τον μειώσουν, "Η αυτοβιογραφία του Φιντέλ Κάστρο" μας παρουσιάζει την προσωπική ματιά του πιο αμφιλεγόμενου ηγέτη των τεσσάρων τελευταίων δεκαετιών για όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής του. Ο συγγραφέας λαμβάνει υπόψη του όλα τα ιστορικά τεκμήρια στα οποία είχε πρόσβαση, προκειμένου να ρίξει φως σ’ όλα εκείνα τα γεγονότα που είτε ο επαναστατικός ρομαντισμός είτε οι λίβελοι των εξορίστων θέλησαν να αποκρύψουν. Στον παρόντα τόμο ο Νορμπέρτο Φουέντες στηρίζεται στις εξομολογήσεις του Κουβανού ηγέτη και του πιο στενού του κύκλου για να περιγράψει την προσωπική διαδρομή του Φιντέλ Κάστρο από την παιδική του ηλικία μέχρι την Επανάσταση και την πτώση του Φουλχένσιο Μπατίστα. "Ο καλύτερος Κουβανός συγγραφέας των τελευταίων χρόνων". (El Pais) "Ο Φουέντες αποφασίζει να πει αυτά που κανείς άλλος δεν τολμά να πει [...]. Το αποτέλεσμα ενοχλεί και την Αβάνα και τους αντιφρονούντες στο Μαϊάμι". (La Razοn) "H αυτοβιογραφία του Φιντέλ Κάστρο είναι ανώτερη της βιογραφίας που εκδόθηκε πρόσφατα με την έγκριση του ίδιου του Κάστρο. Το βιβλίο του Φουέντες, αριστοτεχνικά γραμμένο, αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές για το καθεστώς του Κάστρο και τις μεθόδους του". (El Periodico)
Subtitle: 
Ο παράδεισος των άλλων
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-16-1565-2
Book pages: 
775
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Νορμπέρτο Φουέντες (Αβάνα, 1943) είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος. Έχει γράψει, μεταξύ άλλων, τα εξής: "Dulces guerreros cubanos", "Condenados de Condado" (Βραβείο Casa de las Americas 1968), "Posiciοn uno", "El ultimo santuario" και "Hemingway in Cuba" (με πρόλογο του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες). Ο πρώτος τόμος της "Αυτοβιογραφίας του Φιντέλ Κάστρο", έργου που εκτείνεται σε 1.600 σελίδες, κυκλοφόρησε στα ισπανικά τον Ιανουάριο του 2005. Η ελληνική του έκδοση είναι η πρώτη μεταφρασμένη που κυκλοφορεί. Ακολουθούν η ιταλική και η γερμανική. Ο δεύτερος τόμος αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2005.
Ο Φουέντες πολέμησε στο πλευρό των Κουβανών στρατιωτών στην Αφρική και παρασημοφορήθηκε αρκετές φορές για τη δράση του. Αργότερα, το 1989, ως απεσταλμένος του Κάστρο δέχτηκε διάφορες τιμητικές διακρίσεις. Διατηρώντας φιλική σχέση με τον Κάστρο, έκανε περιοδείες στην Ευρώπη μαζί με το στρατηγό Ντε λα Γκουάρδια. Όταν όμως ο Ντε λα Γκουάρδια κατηγορήθηκε από τον Κάστρο για διαφθορά και εκτελέστηκε μαζί με άλλους Κουβανούς αξιωματούχους ("υπόθεση Οτσόα / Ντε λα Γκουάρδια"), ο Φουέντες τέθηκε υπό αστυνομική παρακολούθηση και του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Ύστερα από μεσολάβηση του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες και του Γουίλλιαμ Κέννεντυ, ο Φουέντες κατάφερε να αυτοεξοριστεί στο Μαϊάμι, όπου και κατοικεί σήμερα.

Subtitle: 
Ο παράδεισος των άλλων
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-16-1565-2
Book pages: 
775
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο