Product

Η γένεση του κοινοβουλευτικού συστήματος και η ανάδειξη της κυβέρνησης

Product

Η γένεση του κόσμου

Η γένεση του κοινωνικού ανθρώπου

Κωδικός:
23260
Description: 

Το βιβλίο αυτό είναι μια ανάλυση των διαδικασιών της ανθρωπογένεσης και της δημιουργίας του κοινωνικού ανθρώπου. Η διαδικασία αυτή, που είναι γνωστή και με τον όρο κοινωνικοποίηση του ανθρώπου, διαδραματίζεται μέσα στους θεσμούς και συνιστά μια πολύπλοκη και αντιφατική διαδικασία αντιπαράθεσης και σύγκρουσης του ατόμου με τις ομάδες και την κοινωνία γενικότερα. Μέσα από το μηχανισμό της εσωτερίκευσης του συστήματος αξιών και του κόσμου των πραγμάτων, των συμβόλων και εννοιών διαμορφώνεται η ατομικότητα και συντελείται η οντογένεση του ανθρώπου.

10,07 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό είναι μια ανάλυση των διαδικασιών της ανθρωπογένεσης και της δημιουργίας του κοινωνικού ανθρώπου. Η διαδικασία αυτή, που είναι γνωστή και με τον όρο κοινωνικοποίηση του ανθρώπου, διαδραματίζεται μέσα στους θεσμούς και συνιστά μια πολύπλοκη και αντιφατική διαδικασία αντιπαράθεσης και σύγκρουσης του ατόμου με τις ομάδες και την κοινωνία γενικότερα. Μέσα από το μηχανισμό της εσωτερίκευσης του συστήματος αξιών και του κόσμου των πραγμάτων, των συμβόλων και εννοιών διαμορφώνεται η ατομικότητα και συντελείται η οντογένεση του ανθρώπου. Οι διαδικασίες της ανθρωπογένεσης εξετάζονται μέσα από μια διεπιστημονική θεώρηση των προβλημάτων, στη βάση κοινωνικο-ψυχολογικών, ψυχαναλυτικών και κοινωνιολογικών δεδομένων, έτσι ώστε ο αναγνώστης να κατανοήσει το πρόβλημα της δημιουργίας του κοινωνικού ανθρώπου στο κοινωνικό - ιστορικό του πλαίσιο.
Subtitle: 
Διαδικασίες κοινωνικοποίησης
Publications Date: 
1993
Book ISBN: 
960-02-1017-9
Book pages: 
222
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτρης Τσαρδάκης είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας του Johann Wolfgang Goethe-Universitaet Φραγκφούρτης και ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές είναι στην κατεύθυνση της κοινωνιοψυχολογικής και φιλοσοφικής ανάλυσης των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, με έμφαση στις λειτουργίες της τηλεόρασης. Κατά καιρούς έχει δημοσιεύσει κοινωνιοψυχολογικές μελέτες.

Subtitle: 
Διαδικασίες κοινωνικοποίησης
Publications Date: 
1993
Book ISBN: 
960-02-1017-9
Book pages: 
222
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο