Product

Η γλώσσας μου: Παίζω και μαθαίνω

Product

Η γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού της προσχολικής ηλικίας και η τηλεόραση

Η γλωσσική αγωγή στο νηπιαγωγείο

Κωδικός:
72746
Manufacturer: 
Description: 

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου δίνονται συνοπτικά στοιχεία που λειτουργούν ως απαραίτητα δεδομένα για την κατανόηση των διδακτικών προτάσεων που ακολουθούν στο δεύτερο μέρος. Εξετάζεται καταρχήν η θέση και η αναγκαιότητα της γλωσσικής αγωγής στο Νηπιαγωγείο, παρουσιάζονται οι ψυχολογικές, κοινωνικές και γλωσσικές προϋποθέσεις των νηπίων και οι προδιαγραφές που θέτουν τα επίσημα κείμενα του Υπουργείου Παιδείας από το 1989 έως και το 2002 -αλλά και επιστημονικά κείμενα- για τη γλωσσική αγωγή στο Νηπιαγωγείο.

18,39 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου δίνονται συνοπτικά στοιχεία που λειτουργούν ως απαραίτητα δεδομένα για την κατανόηση των διδακτικών προτάσεων που ακολουθούν στο δεύτερο μέρος. Εξετάζεται καταρχήν η θέση και η αναγκαιότητα της γλωσσικής αγωγής στο Νηπιαγωγείο, παρουσιάζονται οι ψυχολογικές, κοινωνικές και γλωσσικές προϋποθέσεις των νηπίων και οι προδιαγραφές που θέτουν τα επίσημα κείμενα του Υπουργείου Παιδείας από το 1989 έως και το 2002 -αλλά και επιστημονικά κείμενα- για τη γλωσσική αγωγή στο Νηπιαγωγείο. Στη συνέχεια δίνονται στοιχεία για το είδος και τη λειτουργία των διδακτικών προτάσεων που ακολουθούν. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται πέντε τομείς δραστηριοτήτων γλωσσικής αγωγής (προφορικού λόγου, λογοτεχνίας, δομής, ανάγνωσης και γραπτού λόγου) και οι αντίστοιχες διδακτικές δραστηριότητες-πορείες, που λειτουργούν ως δείγματα για το σχεδιασμό διδακτικών δραστηριοτήτων-πορειών γλωσσικής αγωγής. Οι αρχές του σχεδιασμού των δραστηριοτήτων στηρίζονται στη φιλοσοφία και τις αρχές που διέπουν τη "Διδασκαλία της λειτουργικής χρήσης της γλώσσας" (Χαραλαμπόπουλος & Χατζησαββίδης 1997) προσαρμοσμένες για παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Subtitle: 
Δραστηριότητες για την καλλιέργεια της επικοινωνιακής ικανότητας και του γραμματισμού
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-288-094-5
Book pages: 
206
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Σωφρόνης Χατζησαββίδης είναι καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1950. Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Γλωσσολογίας, Παιδαγωγικής και Φιλοσοφίας στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Βρυξελλών. Δίδαξε σε διάφορα πανεπιστημιακά τμήματα της Ελλάδας και της Κύπρου μαθήματα Γλωσσολογίας και Διδακτικής της ελληνικής γλώσσας. Έχει δημοσιεύσει δέκα βιβλία και περί τις εκατό εργασίες γλωσσολογικού και γλωσσοπαιδαγωγικού περιεχομένου σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Ασχολείται επιστημονικά με τη νεοελληνική γλώσσα, τη διδακτική της, την ποικιλία της και το δημοσιογραφικό λόγο.

Subtitle: 
Δραστηριότητες για την καλλιέργεια της επικοινωνιακής ικανότητας και του γραμματισμού
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-288-094-5
Book pages: 
206
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο