Product

Η γλώσσα των λουλουδιών

Product

Η γλώσσα των ΜΜΕ στο σχολείο

Η γλώσσα των μέσων ενημέρωσης

Κωδικός:
86174
Αuthor: 
Description: 

Η εργασία αυτή εξετάζει τις κυριότερες χρήσεις των τεχνικών που διακινούν τις πληροφορίες δημόσιου ενδιαφέροντος από την πρώτη περίοδο της τυπογραφίας μέχρι το διαδίκτυο.

15,99 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η εργασία αυτή εξετάζει τις κυριότερες χρήσεις των τεχνικών που διακινούν τις πληροφορίες δημόσιου ενδιαφέροντος από την πρώτη περίοδο της τυπογραφίας μέχρι το διαδίκτυο. Η περιπέτεια του Τύπου ξεκινά, στις αρχές του 17ου αιώνα, με τον περιοδικό ρυθμό έκδοσης. Το επιστολικό πρότυπο της έντυπης περιοδικής έκδοσης (gazette) ανακαθίσταται βαθμιαία - ανάμεσα στο τέλος του 18ου και τις αρχές του 20ού - από ένα πρότυπο ειδησεογραφικής ενημέρωσης με τους νέους πρωταγωνιστές του: τους δημοσιογράφους, οι οποίοι, ως αυτόνομες μονάδες, εισφέρουν πληροφορίες. Το αναγνωστικό κοινό διευρύνεται. Από τότε και στο εξής οι πρωτοβουλίες των συντακτών και αυτές των "εκδοτών" συνδυάζονται για να συγκροτήσουν ένα σύγχρονο ειδησεογραφικό κείμενο, όπου συχνά υπερέχει η αισθητική, και ιδιαίτερα η οπτική, διάσταση. Προσδοκίες και πρακτικές επιλογής, από τη μεριά των χρηστών, οδηγούν στην επικράτηση της έννοιας του "προγράμματος", από τη μεριά των εκδοτών.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-231-101-0
Book pages: 
136
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Yves Lavoinne, καθηγητής στο Πανεπιστημιακό Κέντρο διδασκαλίας της δημοσιογραφίας (πανεπιστήμιο Robert Schuman), πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Πόλου του Στρασβούργου, είναι συνιδρυτής της "Ομάδας ερευνών για την ανάλυση του λόγου των μέσων ενημέρωσης". Μετά τη διδακτορική του διατριβή με θέμα "Ο Aragon, κομμουνιστής δημοσιογράφος [1933-1953]", δημοσίευσε πλήθος άρθρων για τη γραφή του τύπου και την εξέλιξη των μορφών του δημοσιογράφου.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-231-101-0
Book pages: 
136
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο