Product

Η διαδικασία του πολιτισμού

Product

Η διάδοχος του θρόνου

Η διάδοση του χριστιανισμού και οι επιπτώσεις επί του ελληνικού πολιτισμού

Κωδικός:
124839
Manufacturer: 
Description: 

Ένα βιβλίο που αφορά στη διάδοση του χριστιανισμού και στις επιπτώσεις του στον ελληνικό πολιτισμό, ξεκινώντας από την εμφάνισή του μέχρι τις ημέρες μας. Πιο συγκεκριμένα ο συγγραφέας καταπιάνεται με το Μοναχισμό, τις Σταυροφορίες και το Σχίσμα της Ρωμαιοκαθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και το ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Επιπλέον, μελετά σε βάθος την Παλαιά Διαθήκη και παραθέτει χαρακτηριστικά αποσπάσματα προκειμένου να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του.

13,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ένα βιβλίο που αφορά στη διάδοση του χριστιανισμού και στις επιπτώσεις του στον ελληνικό πολιτισμό, ξεκινώντας από την εμφάνισή του μέχρι τις ημέρες μας. Πιο συγκεκριμένα ο συγγραφέας καταπιάνεται με το Μοναχισμό, τις Σταυροφορίες και το Σχίσμα της Ρωμαιοκαθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και το ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Επιπλέον, μελετά σε βάθος την Παλαιά Διαθήκη και παραθέτει χαρακτηριστικά αποσπάσματα προκειμένου να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του. Επίσης, σε κάθε στιγμή του έργου του δεν παραλείπει να κάνει σαφή διάκριση ανάμεσα στους απλούς και φωτισμένους ιερείς και στους καταχραστές της θρησκείας για ίδιον όφελος. Εν κατακλείδι, ο Θωμάς Θεολόγης, όντας ο ίδιος σεμνός και θρησκευόμενος άνθρωπος, σκύβει με ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή πάνω στα θρησκευτικά ζητήματα και κινείται από μια μεγάλη αγάπη προς το χριστιανισμό, χωρίς να διστάζει παράλληλα να στιγματίσει τις σκοτεινές πλευρές και τις πληγές του.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-89797-2-2
Book pages: 
158
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θωμάς Θεολόγης γεννήθηκε στο Νεοχώριο του Δήμου Νεβροπόλεως Αγράφων. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Εκπαιδευτηρίου Αναβρύτων (υπότροφος). Επίσης με υποτροφία σπούδασε Παιδαγωγικά στο College of Education του Aberdeen, στη Σκωτία. Κατά τη στρατιωτική του θητεία δίδαξε στη Στρατιωτική Σχολή Ξένων Γλωσσών. Επί πέντε έτη ήταν καθηγητής στο Εθνικό Εκπαιδευτήριο Αναβρύτων και στη συνέχεια (1964-1968) στο διεθνές ινστιτούτο «Le Rosey» στην Ελβετία. Ταυτοχρόνως, φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο της Λωζάννης, απ' όπου έλαβε το πτυχίο του (Πολιτική Οικονομία) το 1968. Από το 1960-1970 και κατά τις σχολικές διακοπές εργαζόταν ως παιδαγωγός των δύο μεγαλύτερων γιών του Σταύρου Νιάρχου. Στη συνέχεια ήταν στέλεχος διαφόρων επιχειρήσεων, ξένων και δικών του. Από το 2000 ασχολείται αποκλειστικά με την έρευνα και τη συγγραφή.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-89797-2-2
Book pages: 
158
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο