Product

Η διαλεκτική του σεξ

Product

Η διαλεκτική του χρόνου στην ποίηση

Η διαλεκτική του φιλοκαλικού ήθους

Κωδικός:
75348
Manufacturer: 
Description: 

Ποιες είναι οι βιωματικές προϋποθέσεις του μυστηρίου της μετανοίας; Γιατί πολλές φορές ο πνευματικός άνθρωπος αποτυγχάνει να βιώσει αυθεντικώς το μυστήριο αυτό; Ποιοί παθογόνοι παράγοντες αναστέλλουν ή παρακωλύουν τη λειτουργία του πνευματικού του βίου;
Ο αββάς Δωρόθεος, έχοντας ως πηγή της διδασκαλίας του την πατερική σοφία και ιδιαιτέρως αυτή των γερόντων της ερήμου, μας διδάσκει ότι το γεγονός της μετανοίας αποτελεί πάντοτε μία πρόκληση αυτοσυνειδησίας!

13,95 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ποιες είναι οι βιωματικές προϋποθέσεις του μυστηρίου της μετανοίας; Γιατί πολλές φορές ο πνευματικός άνθρωπος αποτυγχάνει να βιώσει αυθεντικώς το μυστήριο αυτό; Ποιοί παθογόνοι παράγοντες αναστέλλουν ή παρακωλύουν τη λειτουργία του πνευματικού του βίου; Ο αββάς Δωρόθεος, έχοντας ως πηγή της διδασκαλίας του την πατερική σοφία και ιδιαιτέρως αυτή των γερόντων της ερήμου, μας διδάσκει ότι το γεγονός της μετανοίας αποτελεί πάντοτε μία πρόκληση αυτοσυνειδησίας! Επομένως, παιδαγωγώντας τον άνθρωπο στην εσωτερική διαλεκτική σχέση με τον εαυτό του, μας εισάγει στην προβληματική των νηπτικών θεμελίων της μετανοίας και την καλλιέργεια του φιλοκαλικού ήθους της ορθοδόξου πνευματικότητας.
Subtitle: 
Παθογόνος και νηπτική αυτοσυνειδησία δύο πόλοι μετανοίας κατά τον Αββά Δωρόθεο
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-527-231-8
Book pages: 
255
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κωνσταντίνος Κορναράκης είναι Επίκουρος Καθηγητής Χριστιανικής Ηθικής στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1965. Σπούδασε Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ψυχολογία στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ιδίου Πανεπιστημίου. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πατερική Θεολογία στο Πανεπιστήμιο του Durham (Αγγλία) και είναι διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε ως θεολόγος-καθηγητής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος και συγγραφέας της συγγραφικής ομάδας των βιβλίων Θρησκευτικών της Ε΄ Δημοτικού (εκπαιδευτικού και μαθητή).

Subtitle: 
Παθογόνος και νηπτική αυτοσυνειδησία δύο πόλοι μετανοίας κατά τον Αββά Δωρόθεο
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-527-231-8
Book pages: 
255
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο