Product

Η διαμόρφωση της εσωτερικής ευθύνης στους ομίλους εταιριών, Μ4

Product

Η διαμόρφωση της προσωπικότητας

Η διαμόρφωση της νεωτερικότητας

Κωδικός:
77654
Manufacturer: 
Description: 

Ο τόμος αποτελεί μια συστηματική όσο και ευρηματική κριτική παρουσίαση της γέννησης και της εξέλιξης της Νεωτερικότητας. Με σαφήνεια αλλά μακριά από απλουστεύσεις οι συγγραφείς αναλύουν τις σημαντικές ιστορικές διαδικασίες, τους θεσμούς και τις ιδέες που συγκρότησαν τις σύγχρονες κοινωνίες και αποτέλεσαν εκείνο που συνηθίσαμε συμβατικά να χαρακτηρίσουμε «Δύση». Σε αυτό το πλαίσιο περιγράφονται οι μορφές των πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δομών, σχέσεων και συμπεριφορών που χαρακτήρισαν τη Νεωτερικότητα.

24,03 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο τόμος αποτελεί μια συστηματική όσο και ευρηματική κριτική παρουσίαση της γέννησης και της εξέλιξης της Νεωτερικότητας. Με σαφήνεια αλλά μακριά από απλουστεύσεις οι συγγραφείς αναλύουν τις σημαντικές ιστορικές διαδικασίες, τους θεσμούς και τις ιδέες που συγκρότησαν τις σύγχρονες κοινωνίες και αποτέλεσαν εκείνο που συνηθίσαμε συμβατικά να χαρακτηρίσουμε «Δύση». Σε αυτό το πλαίσιο περιγράφονται οι μορφές των πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δομών, σχέσεων και συμπεριφορών που χαρακτήρισαν τη Νεωτερικότητα. Παρουσίαση πρωτότυπη, στην αποτελεσματικότητα της οποίας συμβάλλουν οι παραθέσεις αποσπασμάτων από το έργο κλασικών διανοητών της Νεωτερικότητας (Rousseau, Locke, A. Smith, Marx, Freud, Weber, Durkheim) αλλά και από το έργο σημαντικών σύγχρονων σχολιαστών (Michael Mann, E.P.Thompson, E. Said, κ.ά), καθώς και το εκτενές ευρετήριο ονομάτων και όρων που περιλαμβάνει. Από τα περιεχόμενα του τόμου: -Ο Διαφωτισμός και η γέννηση της κοινωνικής επιστήμης -Η εξέλιξη του σύγχρονου κράτους -Η ανάπτυξη της οικονομίας -Μεταβαλλόμενες κοινωνικές δομές: τάξη και φύλο -Η πολιτιστική διαμόρφωση της νεωτερικής κοινωνίας -Η Δύση και οι Λοιποί: λόγος και εξουσία Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για την ιστορική διαμόρφωση, το παρόν αλλά και την προοπτική των θεσμών της κοινωνίας μας.
Subtitle: 
Οικονομία, κοινωνία, πολιτική, πολιτισμός
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-460-900-9
Book pages: 
494
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Stuart Hall (Κίνγκστον, Τζαμάικα, 1932- Λονδίνο, 2014), κοινωνιολόγος και πολιτικός ακτιβιστής, υπήρξε από τους ιδρυτές της βρετανικής πολιτισμικής θεωρίας (μαζί με τους Richard Hoggart και Raymond Williams), γνωστής ως Bermingham School of Cultural Studies. Tη δεκαετία του 1950 ίδρυσε το περιοδικό "New Left Review" και μετά από πρόσκληση του Hoggart εργάστηκε στο πανεπιστήμιο του Mπέρμινγχαμ, στο Kέντρο Σύγχρονων Πολιτισμικών Σπουδών, του οποίου αργότερα διετέλεσε διευθυντής. Kατά τη διάρκεια της εργασίας του στο Kέντρο διεύρυνε τους σκοπούς των πολιτισμικών σπουδών εντάσσοντας σ’ αυτές φυλετικά ζητήματα και τη μελέτη του (κοινωνικού) φύλου. Eπίσης βοήθησε στη συμπερίληψη της μελέτης του έργου σημαντικών Γάλλων θεωρητικών, όπως ο Michel Foucault, κ.ά. Γνωστότερα βιβλία του είναι τα "The Popular Arts" (1964), "Deviancy, Politics and the Media" (1971), "Situating Marx: Evaluations and Departures" (με τον P. Walton, 1972), "Encoding and Decoding in the Television Discourse" (1973), "Resistance Through Rituals, Youth Subcultures in Post-War Britain" (1976 ), "The Hard Road to Renewal: Thatcherism and the Crisis of the Left" (1988), "Representation: Cultural Representations and Signifying Practices" (1997), καθώς και οι συλλογές κειμένων που εκδόθηκαν μετά το θάνατό του, "Cultural Studies 1983: A Theoretical History" (2016) και "Selected Political Writings: The Great Moving Right Show and Οther Εssays" (2017).

Subtitle: 
Οικονομία, κοινωνία, πολιτική, πολιτισμός
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-460-900-9
Book pages: 
494
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο