Product

Η διάρκεια του υπερρεαλισμού

Product

Η διαρκής επανάσταση

Η διαρκής επανάσταση

Κωδικός:
90103
Description: 

Ο Λέον Τρότσκι ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του Οκτώβρη 1917 στη Ρωσία. Ήταν εκείνος που υποστήριξε ότι η εργατική επανάσταση, για να φτάσει στο Σοσιαλισμό έπρεπε να εξαπλωθεί και να αγκαλίασει όλες τις χώρες. Σ' αυτή τη μαρξιστική του ανάλυση στηρίχθηκε στη θεωρία της Διαρκούς Επανάστασης.
Σήμερα, που όλοι μιλούν για "παγκοσμιοποίηση" και ο καπιταλισμός έχει φωλιάσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, το βιβλίο του Τρότσκι είναι πολύτιμο εργαλείο για όσους παλεύουν για την ανατροπή αυτού του απάνθρωπου συστήματος.

10,20 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Λέον Τρότσκι ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του Οκτώβρη 1917 στη Ρωσία. Ήταν εκείνος που υποστήριξε ότι η εργατική επανάσταση, για να φτάσει στο Σοσιαλισμό έπρεπε να εξαπλωθεί και να αγκαλίασει όλες τις χώρες. Σ' αυτή τη μαρξιστική του ανάλυση στηρίχθηκε στη θεωρία της Διαρκούς Επανάστασης. Σήμερα, που όλοι μιλούν για "παγκοσμιοποίηση" και ο καπιταλισμός έχει φωλιάσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, το βιβλίο του Τρότσκι είναι πολύτιμο εργαλείο για όσους παλεύουν για την ανατροπή αυτού του απάνθρωπου συστήματος.
Publications Date: 
1998
Book pages: 
152
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Λέον Τρότσκι (1879-1940) ήταν ένας από τους κεντρικούς ηγέτες της Οκτωβιανής Επανάστασης του 1917 στη Ρωσία, καθώς και του Μπολσεβικικού Κόμματος και της Κομμουνιστικής Διεθνούς κατά τα πρώτα χρόνια της Σοβιετικής Δημοκρατίας. Μετά τον θάνατο του Λένιν το 1924, ο Τρότσκι ήταν ο βασικός ηγέτης του αγώνα για τη συνέχιση της κομμουνιστικής προοπτικής, μπροστά στην πολιτική αντεπανάσταση της οποίας επιφανέστερος εκπρόσωπος ήταν ο Στάλιν. Ο Τρόσκι εξορίστηκε από τη Σοβιετική Ένωση το 1929. Δολοφονήθηκε στο Μεξικό το 1940 από τη μυστική αστυνομία του Στάλιν.

Publications Date: 
1998
Book pages: 
152
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο