Product

Η διαχείριση της αγάπης

Product

Η διαχείριση του πόνου στη δημόσια σφαίρα

Η διαχείριση της γνώσης στο σύγχρονο τεχνολογικό περιβάλλον

Κωδικός:
115706
Manufacturer: 
Description: 

Με δεδομένο ότι στις σημερινές συνθήκες άτομα και οργανισμοί είναι αναγκασμένοι να ζουν σ' ένα περιβάλλον αβέβαιο και πολύπλοκο, είναι πραγματικά δύσκολο να προβλέψει κανείς τις μεταβολές που μπορούν να υπάρξουν ακόμη και σ' ένα βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, ώστε να ενισχύσουν ό,τι θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως "επιβιωτική μάθηση". Πράγματι, η επιτυχία αλλά και η επιβίωση τους εξαρτάται από την επιτυχημένη διαχείριση του συνόλου της γνώσης που προκύπτει από αυτές τις πληροφορίες.

17,42 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Με δεδομένο ότι στις σημερινές συνθήκες άτομα και οργανισμοί είναι αναγκασμένοι να ζουν σ' ένα περιβάλλον αβέβαιο και πολύπλοκο, είναι πραγματικά δύσκολο να προβλέψει κανείς τις μεταβολές που μπορούν να υπάρξουν ακόμη και σ' ένα βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, ώστε να ενισχύσουν ό,τι θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως "επιβιωτική μάθηση". Πράγματι, η επιτυχία αλλά και η επιβίωση τους εξαρτάται από την επιτυχημένη διαχείριση του συνόλου της γνώσης που προκύπτει από αυτές τις πληροφορίες. Με αυτή τη συλλογιστική, πρόκειται για οργανισμούς (ανάμεσα τους και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα) που βασίζονται στη διαχείριση της γνώσης και παρουσιάζουν μεταξύ τους ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά, όπως ότι: - Αναγνωρίζουν τη γνώση ως το σημαντικότερο παράγοντα για την επιτυχία τους και διαθέτουν μια ξεκάθαρη αντίληψη για τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται η γνώση. - Η ανάγκη για την αποτελεσματική διαχείριση της γνώσης υπάρχει μέσα στο σύστημα των βασικών αξιών του οργανισμού και καλλιεργείται ο ενθουσιασμός για την ανακάλυψη, την οργάνωση και την ανάπτυξη της γνώσης, ενώ αναλαμβάνονται οι αναγκαίες δεσμεύσεις για την επιτυχία αυτού του σκοπού. - Οι εργαζόμενοι στον οργανισμό αξιολογούνται σε σχέση με την ικανότητα τους να παράγουν νέα γνώση, ενώ παράλληλα προβλέπονται εσωτερικές διαδικασίες ώστε να διευκολύνεται η μάθηση σε επίπεδο ατόμων, ομάδων αλλά και στο σύνολο του οργανισμού. - Η γενικότερη κουλτούρα που επικρατεί στον οργανισμό λειτουργεί υποστηρικτικά για την παραγωγή νέας γνώσης και ενισχύει διαδικασίες για τη δημιουργία ιδεών και προτάσεων. - Οι εργαζόμενοι είναι σε θέση να χρησιμοποιούν με δημιουργικούς τρόπους την Πληροφορική και γενικότερα τις νέες τεχνολογίες. Με αυτή την έννοια, η διαχείριση της γνώσης στο σύγχρονο τεχνολογικό περιβάλλον αποκτά ένα πρακτικό περιεχόμενο, αλλά ταυτόχρονα και μια θεωρητική υποδομή και συνδέεται άμεσα με τις συνθήκες πολυπλοκότητας, αβεβαιότητας και ασάφειας που επικρατούν γύρω μας.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-6622-99-1
Book pages: 
283
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ιωάννης Ι. Κεκές είναι επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αθηνών.
Τα επιστημονικά - ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε ζητήματα σχετικά με τη διαχείριση της γνώσης στο σύγχρονο τεχνολογικό περιβάλλον, μέσα από τη φιλοσοφία και τη μεθοδολογία της συστηματικής-κυβερνητικής προσέγγισης. Ασχολείται ακόμη με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στο χώρο του σχολείου καθώς και με την εφαρμογή της ενεργού έρευνας (action research) στο πλαίσιο της εκπαίδευσης.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-6622-99-1
Book pages: 
283
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο