Product

Η εποχή του τέλους

Product

Η εποχή του φόβου

Η εποχή του τεχνοπολιτισμού

Κωδικός:
73193
Αuthor: 
Description: 

Στο βιβλίο αυτό οι Κ. Ρόμπινς και Φρ. Ουέμπστερ αναλύουν τα θέματα που συνδέονται με την τεχνολογική αλλαγή, από το πεδίο της πολιτικής της πληροφορίας έως ζητήματα που σχετίζονται με τον πολιτισμό και τον κυβερνοχώρο. Οι συγγραφείς αμφισβητούν το όραμα της εικονικής κοινωνίας. Εξετάζουν ενδελεχώς τον υπερβάλλοντα ενθουσιασμό προσωπικοτήτων μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, όπως ο Μπιλ Γκέιτς, και θέτουν το ερώτημα κατά πόσο οι νέες τεχνολογίες της πληροφορικής και της επικοινωνίας καθρεφτίζουν τη νέα κοινωνία που διαμορφώνεται.

27,80 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο βιβλίο αυτό οι Κ. Ρόμπινς και Φρ. Ουέμπστερ αναλύουν τα θέματα που συνδέονται με την τεχνολογική αλλαγή, από το πεδίο της πολιτικής της πληροφορίας έως ζητήματα που σχετίζονται με τον πολιτισμό και τον κυβερνοχώρο. Οι συγγραφείς αμφισβητούν το όραμα της εικονικής κοινωνίας. Εξετάζουν ενδελεχώς τον υπερβάλλοντα ενθουσιασμό προσωπικοτήτων μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, όπως ο Μπιλ Γκέιτς, και θέτουν το ερώτημα κατά πόσο οι νέες τεχνολογίες της πληροφορικής και της επικοινωνίας καθρεφτίζουν τη νέα κοινωνία που διαμορφώνεται. Υποστηρίζουν επίσης ότι οι νέες τεχνολογίες της πληροφορικής και της επικοινωνίας αποσκοπούν, τελικά, στην αναπαραγωγή των συντηρητικών κοινωνικών πρακτικών. Η Εποχή του Τεχνοπολιτισμού είναι ένα προκλητικό βιβλίο καθώς διερευνά την κοινωνική και πολιτιστική σημασία των νέων τεχνολογιών, καταγράφει τις εξελίξεις από την "έλευση των μηχανών" στη Βιομηχανική Επανάσταση και την ανάπτυξη της μαζικής παραγωγής στις αρχές του εικοστού αιώνα έως την επανάσταση της πληροφορικής και την παγκόσμια δικτυακή κοινωνία. Οι συγγραφείς επιχειρούν μια οξυδερκή, εύληπτη και πολυπρισματική ανάλυση της κοινωνίας της πληροφορίας. Τα θέματα του βιβλίου, όπως η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ο ηλεκτρονικός πόλεμος, οι μυστικές υπηρεσίες και η πορεία του πολιτισμού στην εποχή της πληροφορίας, είναι εξαιρετικά επίκαιρα και για την ελληνική περίπτωση.
Subtitle: 
Από την κοινωνία της πληροφορίας στην εικονική ζωή
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-03-3397-1
Book pages: 
429
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Kevin Robins είναι Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο City University του Λονδίνου. Έχει γράψει έναν σημαντικό αριθμό μελετών σχετικά με την κοινωνία των πληροφοριών και τις νέες τεχνολογίες της επικοινωνίας, καθώς και τις επιπτώσεις τους στην κοινωνία. Έχει γράψει, επίσης, αρκετές μελέτες σχετικά με τις πολιτισμικές επιδράσεις της παγκοσμιοποίησης, με ιδιαίτερη έμφαση στα μέσα επικοινωνίας και τις πολιτισμικές κοινότητες. Είναι συγγραφέας μιας σειράς σημαντικών βιβλίων, όπως τα: "Into the Image: Culture and Politics in the Field of Vision" (1996), "Programming for People: From Cultural Rights to Cultural Responsibilites", (1997), "Information Technology: A Luddite Analysis" (1986, με τον F. Webster), "The Technical Fix: Education, Computers and Industry" (1989, με τον F. Webster). Η πρόσφατη ερευνά του ασχολείται με τη σημασία της υπερεθνικής τουρκικής μετανάστευσης στην Ευρώπη, τις εξελίξεις στα υπερεθνικά μέσα ενημέρωσης, την ευρωπαϊκή πολιτική για την πολιτιστική διαφορετικότητα και τις αλλαγές στον αστικό χώρο.

Subtitle: 
Από την κοινωνία της πληροφορίας στην εικονική ζωή
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-03-3397-1
Book pages: 
429
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο