Product

Η ερμηνεία των ποιητικών κειμένων για την Α΄ τάξη γυμνασίου

Product

Η ερμηνευτική του φόνου

Η ερμηνεία των πολιτισμών

Κωδικός:
73284
Manufacturer: 
Description: 

Συγκεντρώνοντας δεκαπέντε χρόνων πρωτοποριακές εθνογραφικές μελέτες, η Ερμηνεία των Πολιτισμών έφερε μια τομή που έμελλε να έχει μακρόπνοες συνέπειες. Στο βιβλίο αυτό ο κορυφαίος αμερικανός ανθρωπολόγος Κλίφορντ Γκήρτζ επεξεργάζεται μια ρηξικέλευθη έννοια του πολιτισμού, που αντλεί από τις παραδόσεις της σημειωτικής, της ερμηνευτικής και της πολιτισμικής και κοινωνικής ανθρωπολογίας.

28,76 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Συγκεντρώνοντας δεκαπέντε χρόνων πρωτοποριακές εθνογραφικές μελέτες, η Ερμηνεία των Πολιτισμών έφερε μια τομή που έμελλε να έχει μακρόπνοες συνέπειες. Στο βιβλίο αυτό ο κορυφαίος αμερικανός ανθρωπολόγος Κλίφορντ Γκήρτζ επεξεργάζεται μια ρηξικέλευθη έννοια του πολιτισμού, που αντλεί από τις παραδόσεις της σημειωτικής, της ερμηνευτικής και της πολιτισμικής και κοινωνικής ανθρωπολογίας. Η κλασσική πλέον απόψή του για τον πολιτισμό ως «δίκτυο σημασιών» που φέρονται από σύμβολα εφαρμόζεται εδώ σε πεδία όπως η ιδεολογία, η θρησκεία και η τελετουργία, ο εθνικισμός και το κράτος, η συλλογική και η ατομική ταυτότητα. Έτσι αναδεικνύεται ο ρόλος των πολιτισμικών αντιλήψεων στην οργάνωση της κοινωνικής ζωής ενώ παράλληλα παρουσιάζονται παραδειγματικοί τρόποι ανάλυσης του πολιτισμού. Με επιστημονική εμβρίθεια, φιλοσοφική εγρήγορση, αφηγηματική χάρη και ζωντάνια, το βιβλίο φέρνει σε αποκαλυπτική αντιπαράθεση τις πιο εξωτικές και τις πιο κοινότοπες μορφές κοινωνικής ζωής. Σταυροδρόμι στη σχέση της ανθρωπολογίας με γνωστικούς κλάδους, από την ιστορία και την κοινωνιολογία ως τη λογοτεχνική κριτική και τις σπουδές πολιτισμού, σημείο αναφοράς στην πλούσια θεωρητική προβληματική γύρω από τον αναστοχασμό και τη γραφή του πολιτισμού ή την κοινωνική και πολιτισμική κατασκευή, η Ερμηνεία των Πολιτισμών αναγνωρίζεται σήμερα ως ένα έργο-κλειδί της σύγχρονης σκέψης.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-221-244-6
Book pages: 
475
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Clifford Geertz γεννήθηκε το 1926 στο Σαν Φρανσίσκο. Σπούδασε φιλολογία και φιλοσοφία στο Antioch College και ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Πραγματοποίησε εκτεταμένες εθνογραφαικές έρευνες στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Νοτιοανατολική Ασία και στη Βόρεια Αφρική. Έχει διατελέσει καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, της Καλιφόρνια, του Σικάγο, του Πρίνστον και της Οξφόρδης. Σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής στο Institute for Advanced Study του Πανεπιστημίου του Πρίνστον.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-221-244-6
Book pages: 
475
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο