Product

Η εσωτερική πραγμάτωση

Product

Η εσωτερική φιλοσοφία του έρωτα και του γάμου

Η εσωτερική σχολή

Κωδικός:
95777
Manufacturer: 
Description: 

[...] Aφού έφτασε στην Αμερική, και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε πρώτα στο Λονδίνο και μετά στο Παρίσι, ο Πιρ-ο-Μουρσίντ Ιναγιάτ Χαν ανακάλυψε ότι οι ομιλίες του πάνω στα πνευματικά θέματα άρχισαν να ξεπερνούν τις μουσικές του εκτελέσεις (που τις είχαν αγκαλιάσει με θερμότητα διασημότητες όπως οι συνθέτες Ντεμπυσύ και Σκριάμπιν), και τελικά απαιτήθηκε η θυσία της μεγαλύτερης απόλαυσής του, της μουσικής έκφρασης, στην υπηρεσία αυτού που ο Ινδός μυστικιστής αποκαλούσε "το Σούφικο Μήνυμα της Πνευματικής Ελευθερίας".

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Aφού έφτασε στην Αμερική, και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε πρώτα στο Λονδίνο και μετά στο Παρίσι, ο Πιρ-ο-Μουρσίντ Ιναγιάτ Χαν ανακάλυψε ότι οι ομιλίες του πάνω στα πνευματικά θέματα άρχισαν να ξεπερνούν τις μουσικές του εκτελέσεις (που τις είχαν αγκαλιάσει με θερμότητα διασημότητες όπως οι συνθέτες Ντεμπυσύ και Σκριάμπιν), και τελικά απαιτήθηκε η θυσία της μεγαλύτερης απόλαυσής του, της μουσικής έκφρασης, στην υπηρεσία αυτού που ο Ινδός μυστικιστής αποκαλούσε "το Σούφικο Μήνυμα της Πνευματικής Ελευθερίας". Ο Πιρ-ο-Μουρσίντ Ιναγιάτ Χαν, επέλεξε τελικά να ονομάσει την Εσωτερική Σχολή που ίδρυσε "Σούφικη", από σεβασμό προς την αρχαία παράδοση της σοφίας, η οποία αποτέλεσε τη βάση της διδασκαλίας του. Στη διάρκεια του σχετικά σύντομου χρονικού διαστήματος που έμεινε στη Δύση, και που τέλειωσε με την επιστροφή του στην Ινδία, όπου πέθανε το 1927, ο Σούφι δάσκαλος, που μετά το θάνατό του είναι γνωστός ως Χαζράτ Ιναγιάτ Χαν, επηρέασε τις καρδιές και τις ψυχές χιλιάδων πνευματικών αναζητητών, ο Χαζράτ Ιναγιάτ Χαν ομαδοποίησε μεταγραφές προφορικών διδασκαλιών σε Σούφι μυημένους, σε μια σειρά ανέκδοτων τόμων, που αντιστοιχούν σε διαφορετικούς βαθμούς εξέλιξης πάνω σ' αυτό το θέμα, για να διαβάζονται μεγαλόφωνα στις συνεδριάσεις μελέτης. Ο μυστικιστής απεκάλυψε μια αγάπη για την αρχαία περσική Ζωροαστρική θρησκεία, επιλέγοντας τίτλους για αυτά τα κείμενα από τις ιερές γραφές του Ζαρατούστρα, ονομάζοντάς τα Γκάθας (ύμνους), και τους επόμενους τόμους Γκαθέκας, Γκίθας, Σανγκάθας, Σανγκίθας.
Subtitle: 
Εσωτερικές Σούφικες διδασκαλίες: Ερμηνείες των Γκάθας, Γκαθέκας, Γκίθας, Σανγκάθας και Σανγκίθας του Χαζράτ Ιναγιάτ Χαν
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-6630-02-1
Book pages: 
122
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Συγγραφέας αρκετών σημαντικών βιβλίων πάνω στον Σουφισμό που συμπεριλαμβάνουν Σούφικες Διδασκαλίες: "Διαλέξεις από την Λίμνη Ο' Χάρα"· "Η Εσωτερική Σχολή"· και "Στοχασμοί πάνω στην τέχνη της προσωπικότητας", τον πρώτο τόμο της τρέχουσας σειράς, ο Χαϊνταγιάτ Ιναγιάτ Χαν είναι συνθέτης και πνευματικός ηγέτης του Διεθνούς Σούφικου Κινήματος, που ιδρύθηκε από τον πατέρα του, τον μυστικιστή μουσικό της Ινδίας Ιναγιάτ Χαν. Οι συμφωνικές συνθέσεις του Χαϊνταγιάτ Ιναγιάτ Χαν, προσφέρουν ένα ενδιαφέρον μίγμα της αρχαίας ανατολικής με την σύγχρονη Δυτική μουσική παράδοση και έχουν εκτελεστεί και ηχογραφηθεί από τις καλύτερες ορχήστρες της Ευρώπης. Ζει στην Ολλανδία.

Subtitle: 
Εσωτερικές Σούφικες διδασκαλίες: Ερμηνείες των Γκάθας, Γκαθέκας, Γκίθας, Σανγκάθας και Σανγκίθας του Χαζράτ Ιναγιάτ Χαν
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-6630-02-1
Book pages: 
122
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο