Product

Η θάλασσα της γονιμότητας. Ο εκπεσών άγγελος

Product

Η θάλασσα του Νότου

Η θάλασσα της γονιμότητας. Ο ναός της αυγής

Κωδικός:
14039
Description: 

"Η ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου μυθιστορήματος - "Η θάλασσα της γονιμότητας" - με κάνει να αισθάνομαι ότι έφτασε το τέλος του κόσμου..." έγραψε ο Γιούκιο Μισίμα τον Οκτώβριο του 1970. Το Νοέμβριο ήταν νεκρός ύστερα από τελετουργική αυτοκτονία.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Η ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου μυθιστορήματος - "Η θάλασσα της γονιμότητας" - με κάνει να αισθάνομαι ότι έφτασε το τέλος του κόσμου..." έγραψε ο Γιούκιο Μισίμα τον Οκτώβριο του 1970. Το Νοέμβριο ήταν νεκρός ύστερα από τελετουργική αυτοκτονία. Αποτελούμενη από τέσσερα μέρη, "Η θάλασσα της γονιμότητας" αντιπροσωπεύει την άνθηση της ιδιόμορφης μεγαλοφυΐας του Μισίμα. Το "Ανοιξιάτικο χιόνι" είναι μια ευγενική και συγκινητική ιστορία αγάπης. Στα "Αφηνιασμένα άλογα", την αιματηρή συνέχειά του, πρωταγωνιστεί ένας ακροδεξιός τρομοκράτης. Στο "Ναό της αυγής", μια Ταϊλανδή πριγκίπισσα συνδέεται μυστικιστικά με τους ήρωες των προηγούμενων έργων. Ο "Εκπεσών άγγελος" είναι ένα έργο εξίσου συναρπαστικό και ερωτικό με τα προηγούμενα, αλλά διαπνέεται από μια αποχαιρετιστήρια θλίψη. Στις 25 Νοεμβρίου του 1970 ο Γιούκιο Μισίμα, στην ακμή της λαμπρής λογοτεχνικής σταδιοδρομίας του, ξάφνιασε τον κόσμο με την τελετουργική αυτοκτονία του. Ο Μισίμα στα έργα του αναφέρεται συχνά στα θέματα της αυτοκτονίας και του πρόωρου θανάτου, ενώ εξέφρασε πολλές φορές την επιθυμία να πεθάνει νέος. Ολοκλήρωσε αυτή την τετραλογία, το τελευταίο έργο του, το πρωί της μέρας του θανάτου του. Λίγο πριν αυτοκτονήσει, έγραψε στους φίλους του ότι αισθανόταν κενός, έχοντας δώσει όλα του τα πιστεύω και τα αισθήματα για τη ζωή του σ' αυτό το γιγάντιο εγχείρημα, το οποίο επαινέθηκε αργότερα ως αριστούργημα.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-03-1322-9
Book pages: 
398
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
4

Ο Γιούκιο Μισίμα, συγγραφικό ψευδώνυμο του Κιμιτάκε Χιράοκα, ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς παγκοσμίως, γεννήθηκε το 1925 στο Τόκιο. Καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια και μεγάλωσε με αυστηρή πειθαρχία, φοιτώντας στο σχολείο Γκακουσιούιν (Κολέγιο των Πατρικίων), όπου ανακάλυψε την ευρωπαϊκή και κλασική ιαπωνική λογοτεχνία. Ιάπωνας μυθιστοριογράφος, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτης του κινηματογράφου, με τρεις υποψηφιότητες για το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας και διάσημος για τον τρόπο θανάτου του με δημόσια τελετουργική αυτοκτονία. Ο Μισίμα θεωρείται από τους πλέον σημαντικούς συγγραφείς του 20ου αιώνα στην Ιαπωνία και στον κόσμο. Το έργο του είναι ένα μείγμα σύγχρονης και παραδοσιακής αισθητικής, η οποία δεν γνωρίζει πολιτιστικά στεγανά και εστιάζει στη σεξουαλικότητα, στο θάνατο και στο πέρασμα από την παλιά σε μία σύγχρονη κοινωνία. Στη Δύση είναι πιο γνωστός για τα μυθιστορήματά του, όπως η τετραλογία του "Θάλασσα της γονιμότητας", "Οι εξομολογήσεις μιας μάσκας", "Η χρυσή παγόδα", "Δίψα για έρωτα", "Μετά το συμπόσιο", "Ο ήχος των κυμάτων", "Απαγορευμένα χρώματα", "Το σπίτι της Κυόκο" και πολλά άλλα, και λιγότερο για τα θεατρικά του έργα. Ο Γιούκιο Μισίμα έγραψε το έργο "Η Μαρκησία ντε Σαντ" το 1965, πέντε χρόνια πριν πεθάνει κάνοντας σέππουκου στο Τόκυο, στο αρχηγείο του Ιαπωνικού στρατού, μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα να ξεσηκώσει τους στρατιώτες σε επανάσταση ενάντια στο σύστημα διακυβέρνησης με σκοπό την αποκατάσταση της θέσης του αυτοκράτορα και την αναβίωση του πνεύματος των σαμουράι.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-03-1322-9
Book pages: 
398
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
4