Product

Η θέση της γυναίκας στην εκκλησία κατά τον Ιερόν Χρυσόστομον

Product

Η θέση της γυναίκας στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο στην ύστερη αρχαιότητα

Η θέση της γυναίκας στην ορθόδοξη εκκλησία και άλλα μελετήματα οικουμενικού προβληματισμού

Κωδικός:
98448
Description: 

"Αναμφισβήτητα το μείζον και για τους άνδρες και τις γυναίκες που μετέχουν σε μια αδιάκοπη δισχιλιετή ζώσα παράδοση είναι το σταυροαναστάσιμο ήθος. Η δύναμη που αντλούν από τον Σταυρό του Κυρίου για τον ασύλληπτο πόνο που επιφυλάσσει η φθορά και η διαφθορά της ανθρώπινης φύσης και η ελπίδα από την ταυτόχρονη βεβαιότητα της οριστικής κατάργησης του θανάτου.

21,40 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Αναμφισβήτητα το μείζον και για τους άνδρες και τις γυναίκες που μετέχουν σε μια αδιάκοπη δισχιλιετή ζώσα παράδοση είναι το σταυροαναστάσιμο ήθος. Η δύναμη που αντλούν από τον Σταυρό του Κυρίου για τον ασύλληπτο πόνο που επιφυλάσσει η φθορά και η διαφθορά της ανθρώπινης φύσης και η ελπίδα από την ταυτόχρονη βεβαιότητα της οριστικής κατάργησης του θανάτου. Για λόγους όμως συνέπειας ανάμεσα στον Ορθοδοξία και την Ορθοπραξία, ποικίλες αναθεωρήσεις για το ρόλο των γυναικών στη ζωή της εκκλησίας, σύμφωνα με διορθόδοξες αποφάσεις, είναι αναγκαίες χάριν της ορθόδοξης μαρτυρίας προς τους συνομιλητές μας στους διαχριστιανικούς διαλόγους, οι οποίοι "θέλουσι σημεία ιδείν", ώστε στη συνέχεια να προσεγγίσουν και το θησαυρό της πίστεώς μας. Εξάλλου μια τέτοια προσαρμογή στα σύγχρονα κοινωνικά δεδομένα είναι χρήσιμη και για τους νεώτερους που έχουν ορθόδοξες καταβολές, αλλά σε πολλά σημεία διαπιστώνουν ότι η ζωή μέσα στην εκκλησία σχετίζεται με σελίδες ηθογραφικών διηγημάτων και λαογραφικά έθιμα, χωρίς δημιουργική σχέση με το δικό τους παρόν".
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-88728-0-4
Book pages: 
221
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Δήμητρα Κούκουρα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Φιλοσοφική (Τμήμα Γλωσσολογίας) και στη Θεολογική Σχολή. Συνέχισε τις σπουδές της στη Σορβόννη (Paris I, Paris V) και στο Καθολικό Ινστιτούτο των Παρισίων, όπου παρακολούθησε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στη Γενική Γλωσσολογία, την Κοινωνιογλωσσολογία, τη Βυζαντινή Ιστορία, τη Λειτουργική και την Πατρολογία και έλαβε τέσσερις μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών (μία Maitrise και τρία DEA).
Υπoστήριξε τη διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Θεολογίας, εργάστηκε ως φιλόλογος καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το 1993 εκλέχτηκε Λέκτορας στο Τμήμα Θεολογίας.
Σήμερα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο ΑΠΘ. Έχει συγγράψει τρεις μελέτες σχετικές με το αντικείμενο διδασκαλίας της (Υφολογικές παρατηρήσεις στα ομιλητικά κείμενα του Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά, Λόγοι Επισκόπων, Ρητορική και Εκκλησιαστική Ρητορική) και ικανό αριθμό άρθρων.
Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-88728-0-4
Book pages: 
221
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο