Product

Η θρησκευτική ελευθερία κατά τη νομολογία του Αρείου Πάγου

Product

Η θρησκευτική ζωγραφική στη Θεσσαλονίκη κατά τον 19ο αιώνα

Η θρησκευτική ευσέβεια στην Θεοτόκο Μαρία

Κωδικός:
97563
Manufacturer: 
Description: 

[...] Αρμπερέσηδες ή Κατωιταλιώτες Αρβανίτες ονομάζονται οι Αλβανόφωνοι ορθόδοξοι πληθυσμοί που ήρθαν πρόσφυγες στην Καλαβρία και Σικελία τον 15ο αιώνα μετά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως (με τα καράβια του ναυάρχου Andrea Doria) για να σωθούν από τις σφαγές των Τούρκων (κατάληψη της Κορώνης, του Μοριά κλπ.). Γι' αυτό και ονομάζονται "Κορωναίοι" και, τραγουδούν το "Ω, ε Μπούκουρα Μορέ" (όμορφέ μου Μοριά), παλικάρια πολεμιστές που ο Αρβανίτικος και Ελληνοβυζαντινός πολιτισμός τους επιβίωσε έως τις μέρες μας!

6,71 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Αρμπερέσηδες ή Κατωιταλιώτες Αρβανίτες ονομάζονται οι Αλβανόφωνοι ορθόδοξοι πληθυσμοί που ήρθαν πρόσφυγες στην Καλαβρία και Σικελία τον 15ο αιώνα μετά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως (με τα καράβια του ναυάρχου Andrea Doria) για να σωθούν από τις σφαγές των Τούρκων (κατάληψη της Κορώνης, του Μοριά κλπ.). Γι' αυτό και ονομάζονται "Κορωναίοι" και, τραγουδούν το "Ω, ε Μπούκουρα Μορέ" (όμορφέ μου Μοριά), παλικάρια πολεμιστές που ο Αρβανίτικος και Ελληνοβυζαντινός πολιτισμός τους επιβίωσε έως τις μέρες μας! Καρπός των θελογικών του αναζητήσεων (του π. Βικεντίου) είναι και το παρόν βιβλίο για την Παναγία Μητέρα μας! [...] (από το εισαγωγικό σημείωμα του αρχιμ. π. Παύλου Αποστολόπουλου)
Subtitle: 
Κατά την βυζαντινή εκκλησιαστική παράδοση: Θεολογικά θεμέλια
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-522-198-5
Book pages: 
87
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Βικέντιος Matrangolo γεννήθηκε στην Ακουαφορμόζα, επαρχία της Κοσέντσα. Επεράτωσε την μέση εκπαίδευση στο Ποντιφικό Ιεροσπουδαστήριο "Βενέδικτος ΙΕ" της Κρυπτοφέρρης και κατόπιν εφοίτησε στο Πανεπιστήμιο Angelicum της Ρώμης όπου πήρε το πτυχίο Φιλοσοφίας και Θεολογίας.
Εδώ και πενήντα χρόνια εκτελεί το ιερατικό υπούργημά του στην Ακουαφόρμοζα ως Πρωτοπρεσβύτερος. Ανέκαθεν παθιασμένος θεράπων της διδασκαλίας των Ανατολικών Πατέρων της Εκκλησίας, της βυζαντινής θεολογίας και λειτουργικής, εδίδαξε βυζαντινή πνευματικότητα στο Ινστιτούτο Οικουμενικής Θεολογίας του Μπάρι. Αφιέρωσε ολες τις ενέργειές του κυρίως στην ίδρυση αγαθοεργών ιδρυμάτων όπως το Κέντρο Νεότητος (Οικοτροφείο) της Ακουαφορμόζα, που φιλοξενεί πάνω από εκατόν πενήντα νέους. Έχει επίσης φροντίσει για την αναστήλωση και μετατροπή, κατά το βυζαντινό ρυθμό, του ενοριακού ναού πλουτίζοντας τον με πολύτιμα ψηφιδωτά η κατασκευή των οποίων είναι σε εξέλιξη.

Subtitle: 
Κατά την βυζαντινή εκκλησιαστική παράδοση: Θεολογικά θεμέλια
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-522-198-5
Book pages: 
87
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο