Product

Η κομπανία των Παρισίων

Product

Η κομψότητα του σκαντζόχοιρου

Η κομψότητα του σκαντζόχοιρου

Κωδικός:
133575
Αuthor: 
Description: 

Σπάνιες στιγμές αληθινής ομορφιάς μέσα από υπέροχες σελίδες λογοτεχνίας, με έξυπνο χιούμορ, ευαισθησία και αγάπη για τη ζωή, σε μια αριστουργηματική αφήγηση με δύο πρόσωπα:

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σπάνιες στιγμές αληθινής ομορφιάς μέσα από υπέροχες σελίδες λογοτεχνίας, με έξυπνο χιούμορ, ευαισθησία και αγάπη για τη ζωή, σε μια αριστουργηματική αφήγηση με δύο πρόσωπα: "Το όνομα μου είναι Ρενέ. Είμαι πενήντα τεσσάρων χρονών, χήρα, μικρόσωμη, στρουμπουλή και άσχημη. Τα τελευταία είκοσι εφτά χρόνια είμαι η θυρωρός του κτιρίου στην οδό Γκρενέλ 7, ενός όμορφου μεγάρου, που χωρίζεται σε οκτώ μεγάλα υπερπολυτελή διαμερίσματα. Δε σπούδασα, ήμουν πάντοτε φτωχή, διακριτική και ασήμαντη. Ανταποκρίνομαι όμως τέλεια σε ό,τι η κοινωνία πιστεύει ως υπόδειγμα θυρωρού πολυκατοικίας· κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι γνωρίζω πολύ περισσότερα από τους πλούσιους αλαζόνες". "Το όνομα μου είναι Παλόμα. Είμαι δώδεκα χρονών και μένω στην οδό Γκρενέλ 7, σ' ένα αρχοντικό διαμέρισμα. Εντούτοις, παρά την καλοτυχία και τα πλούτη, από πολύ καιρό ξέρω ότι ο τελικός προορισμός μου είναι η γυάλα με τα ψάρια. Πώς το γνωρίζω; Τυχαίνει να είμαι έξυπνη. Εξαιρετικά έξυπνη, μάλιστα. Γι' αυτό έχω πάρει την απόφαση μου· στο τέλος της σχολικής χρονιάς, τη μέρα των γενεθλίων μου, στις 16 Ιουνίου, θ' αυτοκτονήσω". Δύο ηρωίδες διαφορετικές μεταξύ τους, με κρυμμένους εσωτερικούς κόσμους και ανείπωτα μυστικά, που θα αποκαλυφθούν με την άφιξη του κυρίου Όζου, ενός καλλιεργημένου και πλούσιου Γιαπωνέζου.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-398-247-4
Book pages: 
379
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μίριελ Μπαρμπερί γεννήθηκε στο Μαρόκο το 1969. Σπούδασε φιλοσοφία και είναι λάτρης του Ιαπωνικού πολιτισμού. Εργάζεται ως ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Βουργουνδίας και καθηγήτρια στο IUFM του Saint-Lo. Το μυθιστόρημα "Στην άκρη των χειλιών μου... η απόλαυση" ήταν το πρώτο της βιβλίο. Αμέσως έγινε δεκτό απ' το γαλλικό αναγνωστικό κοινό με διθυραμβικές κριτικές και μάλιστα τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερου Βιβλίου Γαστρονομικής Λογοτεχνίας και μεταφράστηκε σε 12 γλώσσες. To 2007 τιμήθηκε με το βραβείο Rotary International. Σήμερα ζει στο Κιότο της Ιαπωνίας κάνοντας χρήση διετούς εκπαιδευτικής άδειας. Η "Κομψότητα του σκαντζόχοιρου" είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της το οποίο κέρδισε το Βραβείο των Βιβλιοπωλών (Prix des Libraires) και το Βραβείο Πολιτισμού και Βιβλιοθήκών (Prix Culture et Bibliotheques). Μεταφράστηκε σε 36 γλώσσες, ενώ έχει μεταφερθεί και στον κινηματογράφο.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-398-247-4
Book pages: 
379
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο