Product

Η περιπλάνηση ενός κοριτσιού στην αγκαλιά της Αιγύπτου

Product

Η περιπλάνηση του Κ.

Η περιπλάνηση ενός μάγειρα

Κωδικός:
77752
Manufacturer: 
Description: 

Ο Άντονυ Μπουρνταίν, μάγειρας-ταξιδευτής μια ζωή και συγγραφέας του μπεστ σέλλερ Κουζίνα Εμπιστευικό, ξεκινάει να κάνει το γύρο του κόσμου. Αλλά μιας και πρόκειται για τον Μπουρνταίν δεν υπάρχει περίπτωση να μιλήσουμε για ένα συμβατικό γύρο του κόσμου... Εμπνευσμένος από το Αποκάλυψη τώρα ο αποκαλούμενος και Τζακ Κέρουακ της μαγειρικής παίρνει το δρόμο για τη Σαϊγκόν και την Πνομ Πενχ αλλά τον βρίσκουμε και στο Τόκιο, στην Αγία Πετρούπολη, στην Πορτογαλία, στο Μαρόκο, στο Μεξικό, στο Λονδίνο και στο Εδιμβούργο.

10,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Άντονυ Μπουρνταίν, μάγειρας-ταξιδευτής μια ζωή και συγγραφέας του μπεστ σέλλερ Κουζίνα Εμπιστευικό, ξεκινάει να κάνει το γύρο του κόσμου. Αλλά μιας και πρόκειται για τον Μπουρνταίν δεν υπάρχει περίπτωση να μιλήσουμε για ένα συμβατικό γύρο του κόσμου... Εμπνευσμένος από το Αποκάλυψη τώρα ο αποκαλούμενος και Τζακ Κέρουακ της μαγειρικής παίρνει το δρόμο για τη Σαϊγκόν και την Πνομ Πενχ αλλά τον βρίσκουμε και στο Τόκιο, στην Αγία Πετρούπολη, στην Πορτογαλία, στο Μαρόκο, στο Μεξικό, στο Λονδίνο και στο Εδιμβούργο. Στα ταξίδια του, είτε βρίσκεται σ' ένα βιετναμέζικο εστιατόριο, όπου οι πελάτες διασχίζουν την τραπεζαρία καβάλα σε σκούτερ, ή σε κάποιο εκπληκτικό πανηγύρι σ' ένα απομακρυσμένο χωριό του Μεξικού είτε παρίσταται σε μεσαιωνικού τύπου χοιροσφάγια στη Βόρεια Πορτογαλία, ο Μπουρναίν ανακαλύπτει αδιάκοπα τη μαγική επίδραση του φαγητού και τη δύναμή του να φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Το ζητούμενο είναι πάντα η γαστρονομία στην πιο ουσιαστική της διάσταση: την απόλαυση της τροφής. Δεν έχει σημασία αν αυτό γίνεται σε κάποιο εξαιρετικό εστιατόριο ή στην ύπαιθρο όπου οι άνθρωποι τρώνε με τα χέρια. Το θέμα είναι τα αγνά υλικά, η εφευρετική διάθεση, η καλή παρασκευή και η απόλαυση με εγκάρδια παρέα. Το βιβλίο Η περιπλάνηση ενός μάγειρα είναι μια συναρπαστική ταξιδιωτική περιπέτεια με στόχο το τέλειο γεύμα, όπου ο πανούργος συγγραφέας επιφυλάσσεται μέχρι το τέλος να αποκαλύψει, αν το βρήκε πουθενά και αν τελικά υπάρχει.
Subtitle: 
Αναζητώντας το τέλειο γεύμα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8239-12-5
Book pages: 
386
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Άντονυ Μπουρνταίν είναι συγγραφέας δύο αστυνομικών μυθιστορημάτων, Bone in the Throat και Gone Bamboo, του Kitchen Confidentrial και του ιστορικού χρονικού Typhoid Mary. Βετεράνος σεφ επί είκοσι οκτώ χρόνια στις επαγγελματικές κουζίνες, είναι σήμερα επικεφαλής του εστιατορίου Λε Αλ στο Μανχάτταν - πράγμα που σημαίνει ότι περιφέρεται χασομερώντας και καμαρώνοντας μέσα στο λευκό σακάκι του σεφ, απολαμβάνοντας συνάμα τους επαίνους που κανονικά δικαιούνται οι άλλοι, οι οποίοι ταλαιπωρούνται. Ζει - και θα ζει για πάντα- στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Subtitle: 
Αναζητώντας το τέλειο γεύμα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8239-12-5
Book pages: 
386
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο