Product

Η πολιτική οικολογία στην Ελλάδα

Product

Η πολιτική οικονομία της άμυνας

Η πολιτική οικονομία και η κριτική της

Κωδικός:
115423
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τη θεωρία της Πολιτικής Οικονομίας (Κλασσικής και Μαρξιστικής) έτσι όπως αυτή συγκροτήθηκε και αναπτύχθηκε μέσα τόσο από επιστημονικές συζητήσεις όσο και από κοινωνικές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις. Στο πρώτο τμήμα του αναλύεται γιατί η επιστήμη των οικονομικών σχέσεων είναι μία «νεαρή» επιστήμη. Επίσης, εξηγείται γιατί και πώς μαζί με τη συγκρότηση των καπιταλιστικών οικονομιών γεννήθηκε και αυτός ο επιστημονικός κλάδος αλλά και γιατί η πρώτη κυρίαρχη εκδοχή του πήρε τη μορφή της Κλασσικής Πολιτικής Οικονομίας.

14,40 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τη θεωρία της Πολιτικής Οικονομίας (Κλασσικής και Μαρξιστικής) έτσι όπως αυτή συγκροτήθηκε και αναπτύχθηκε μέσα τόσο από επιστημονικές συζητήσεις όσο και από κοινωνικές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις. Στο πρώτο τμήμα του αναλύεται γιατί η επιστήμη των οικονομικών σχέσεων είναι μία «νεαρή» επιστήμη. Επίσης, εξηγείται γιατί και πώς μαζί με τη συγκρότηση των καπιταλιστικών οικονομιών γεννήθηκε και αυτός ο επιστημονικός κλάδος αλλά και γιατί η πρώτη κυρίαρχη εκδοχή του πήρε τη μορφή της Κλασσικής Πολιτικής Οικονομίας. Στη συνέχεια, στο δεύτερο τμήμα του βιβλίου, παρουσιάζεται ο βασικός θεωρητικός πυρήνας της Κλασσικής Πολιτικής Οικονομίας έτσι όπως αυτός συγκροτήθηκε και αναπτύχθηκε από τους κυριότερους εκπροσώπους της (Σμιθ, Ρικάρντο). Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στην Εργασιακή Θεωρία της Αξίας, που αποτέλεσε το θεμελιακό αναλυτικό πλαίσιο της Κλασσικής Πολιτικής Οικονομίας. Στο τρίτο τμήμα του βιβλίου παρουσιάζεται η Μαρξιστική Πολιτική Οικονομία και αναλύεται διεξοδικά η Αξιακή Θεωρία της Αφηρημένης Εργασίας, η θεωρία της υπεραξίας και η διαδικασία αναπαραγωγής του οικονομικού συστήματος. Το βιβλίο αυτό συνδυάζει στοιχεία από την οικονομική ιστορία και την ιστορία της οικονομικής σκέψης για να παρουσιάσει τη θεωρητική ανάλυση της Κλασσικής και της Μαρξιστικής Πολιτικής Οικονομίας.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-402-280-6
Book pages: 
244
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Σταύρος Μαυρουδέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Σπούδασε Οικονομικά αρχικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, όπου και απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορα το 1990. Είναι επίκουρος καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Αρθρογραφεί στον ελληνικό Τύπο σε θέματα πολιτικής και οικονομικής συγκυρίας.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-402-280-6
Book pages: 
244
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο