Product

Η πολιτική οικονομία του εισοδηματία

Product

Η πολιτική οικονομία των διεθνών σχέσεων

Η πολιτική οικονομία του κοινωνικού κράτους

Κωδικός:
130151
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Πρόκειται για κλασικό έργο που επηρέασε γενιές επιστημόνων που προσεγγίζουν κριτικά το σύγχρονο κράτος και τις λειτουργίες του. Ο συγγραφέας αναλύει την αλληλεξάρτηση των πολιτικών του κοινωνικού κράτους και του καπιταλιστικού συστήματος και με σαφή τρόπο δείχνει γιατί το κράτος σε όλο τον εικοστό αιώνα ενδιαφέρθηκε ενεργά για τη διατήρηση και την προστασία του εισοδήματος, της υγείας, της πρόνοιας, της εκπαίδευσης κ.ά.

15,93 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πρόκειται για κλασικό έργο που επηρέασε γενιές επιστημόνων που προσεγγίζουν κριτικά το σύγχρονο κράτος και τις λειτουργίες του. Ο συγγραφέας αναλύει την αλληλεξάρτηση των πολιτικών του κοινωνικού κράτους και του καπιταλιστικού συστήματος και με σαφή τρόπο δείχνει γιατί το κράτος σε όλο τον εικοστό αιώνα ενδιαφέρθηκε ενεργά για τη διατήρηση και την προστασία του εισοδήματος, της υγείας, της πρόνοιας, της εκπαίδευσης κ.ά. Ο Ίαν Γκαφ δείχνει ότι η ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους αντανακλά τη μεταβαλλόμενη φύση της προηγμένης καπιταλιστικής κοινωνίας αφενός θέτοντας νέους οικονομικούς και πολιτικούς φραγμούς στο σύστημα, αφετέρου απειλώντας τόσο την καπιταλιστική συσσώρευση όσο και τις πολιτικές ελευθερίες. Το βιβλίο συνιστά τη βάση για μια πολιτική οικονομία του κοινωνικού κράτους πέρα από τα παραδοσιακά όρια επιστημονικών κλάδων όπως τα οικονομικά, η πολιτική επιστήμη, η κρατική διοίκηση ή η κοινωνιολογία, αναλύοντας την ανάπτυξη της συνολικά ως χαρακτηριστικό του προηγμένου καπιταλιστικού κράτους.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-449-536-4
Book pages: 
277
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ian Gough είναι καθηγητής κοινωνικής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ και μέλος της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την κοινωνική πολιτική τόσο στις χώρες του ΟΟΣΑ όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-449-536-4
Book pages: 
277
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο