Product

Η πολιτική ως θέατρο

Product

Η πολιτισμένη Ευρώπη έχει και μια απάνθρωπη ιστορία

Η πολιτικοποίηση της ψυχής

Κωδικός:
115260
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αυτό υπενθυμίζει την ανάγκη επανασύνδεσης φεμινισμού και πολιτικής όχι μόνο σε θεωρητικό αλλά και σε πρακτικό, εμπειρικό επίπεδο. Υιοθετεί μια φεμινιστική οπτική μέσα από την οποία εξετάζει την περίπτωση των εκλεγμένων γυναικών συμβούλων στους δήμους και τις κοινότητες της πόλης της Θεσσαλονίκης κατά τις δημοτικές εκλογές του 2002.

15,59 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό υπενθυμίζει την ανάγκη επανασύνδεσης φεμινισμού και πολιτικής όχι μόνο σε θεωρητικό αλλά και σε πρακτικό, εμπειρικό επίπεδο. Υιοθετεί μια φεμινιστική οπτική μέσα από την οποία εξετάζει την περίπτωση των εκλεγμένων γυναικών συμβούλων στους δήμους και τις κοινότητες της πόλης της Θεσσαλονίκης κατά τις δημοτικές εκλογές του 2002. Διερευνώνται ο βαθμός και οι τρόποι της πολιτικής συμμετοχής, τα επιχειρήματα γύρω από τη θέσπιση των εκλογικών ποσοστώσεων για τα φύλα, η ρητορική κατασκευή πολιτικών ταυτοτήτων που σχετίζονται με το φύλο, καθώς και η ρευστότητα των ορίων του δημόσιου και του ιδιωτικού χώρου όπως συνδέεται και με τον επαναπροσδιορισμό της οικογένειας και της έννοιας της φροντίδας. Με αφετηρία το συγκεκριμένο αυτό πολιτικό παράδειγμα εξάγονται συμπεράσματα που μπορούν να φωτίσουν την έμφυλη διάσταση της έννοιας της ιδιότητας του πολίτη με έμφαση στο τοπικό πολιτικό πεδίο, το οποίο έχει συχνά αξιολογηθεί ως ιδιαίτερα πρόσφορο για την εξέταση ζητημάτων φύλου.
Subtitle: 
Έμφυλες προσεγγίσεις της τοπικής δημοκρατίας
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-455-119-1
Book pages: 
208
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μαρία Κυριακίδου σπούδασε Ιστορία και αρχαιολογία στη Θεσσαλονίκη, ανθρωπολογία στις ΗΠΑ και νεότερη ελληνική ιστορία στο King's College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου όπου και εκπόνησε διδακτορική διατριβή. Διδάσκει μαθήματα για το φύλο και την πολιτική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, καθώς και ελληνική ιστορία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει πάρει μέρος σε επιστημονικά συνέδρια.

Subtitle: 
Έμφυλες προσεγγίσεις της τοπικής δημοκρατίας
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-455-119-1
Book pages: 
208
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο