Product

Η πορφυρή Αμερική

Product

Η ποσοτική θεωρία της παράνοιας

Η ποσοτική ανάλυση της κοινωνιογλωσσολογικής ποικιλίας

Κωδικός:
140598
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο στοχεύει στην παρουσίαση ενός δυναμικά εξελισσόμενου κλάδου της γλωσσολογίας, αυτού της ποσοτικής κοινωνιογλωσσολογίας. Φιλοδοξεί να αποτελέσει εγχειρίδιο αναφοράς και να χρησιμοποιηθεί ως διδακτικό βιβλίο κοινωνιογλωσσολογίας, ως ερευνητική μονογραφία και ως εγχειρίδιο μεθοδολογίας. Η παρούσα έκδοση αναφέρεται στις ιστορικές αρχές της μελέτης της γλωσσικής ποικιλίας, στο σύγχρονο θεωρητικό της στίγμα καθώς και στα μεθοδολογικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή ποσοτικών κοινωνιογλωσσολογικών ερευνών.

22,72 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο στοχεύει στην παρουσίαση ενός δυναμικά εξελισσόμενου κλάδου της γλωσσολογίας, αυτού της ποσοτικής κοινωνιογλωσσολογίας. Φιλοδοξεί να αποτελέσει εγχειρίδιο αναφοράς και να χρησιμοποιηθεί ως διδακτικό βιβλίο κοινωνιογλωσσολογίας, ως ερευνητική μονογραφία και ως εγχειρίδιο μεθοδολογίας. Η παρούσα έκδοση αναφέρεται στις ιστορικές αρχές της μελέτης της γλωσσικής ποικιλίας, στο σύγχρονο θεωρητικό της στίγμα καθώς και στα μεθοδολογικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή ποσοτικών κοινωνιογλωσσολογικών ερευνών. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην αναλυτική περιγραφή μεθοδολογιών που σχετίζονται με την πραγματική διεξαγωγή της έρευνας στην κοινωνιογλωσσολογία, έτσι ώστε ο αναγνώστης να εξοικειωθεί μαζί τους και να τις μετατρέψει άμεσα σε ερευνητική πράξη. Το βιβλίο περιέχει πλούσιο οπτικό υλικό και συνοδεύεται από πίνακες δεδομένων και παραρτήματα.
Subtitle: 
Θεωρητικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-455-524-3
Book pages: 
407
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γεώργιος Κ. Μικρός είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Υπολογιστικής και Ποσοτικής Γλωσσολογίας στο Τμήμα Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Το ερευνητικό του έργο εντοπίζεται στους χώρους της υπολογιστικής γλωσσολογίας και της ποσοτικής επεξεργασίας γλωσσικών δεδομένων. Έχει ασχοληθεί επίσης εκτενώς με την κοινωνιογλωσσολογία και την ακουστική φωνητική.

Subtitle: 
Θεωρητικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-455-524-3
Book pages: 
407
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο