Product

Η προδομένη αλλαγή

Product

Η προδομένη επανάσταση

Η προδομένη επανάσταση

Κωδικός:
87576
Description: 

Ο συγγραφέας αποτελείωνε το έργο τούτο όταν ήρθε η είδηση για τη δίκη της Μόσχας. Την τερατώδη αυτή δικαστική πράξη, που αναγγέλθηκε στις 14 Αυγούστου, άρχισε στις 19 και τελείωσε στις 25 με την εκτέλεση των δεκαέξη κατηγορουμένων, είναι φανερό πως την έκαμαν με τόση βιάση μόνο και μόνο, για να μην μπορέσει ο Λέων Τρότσκυ να θέσει δημόσια τις λιγοστές ξάστερες και ουσιαστικές ερωτήσεις που θα γκρέμιζαν μια κατηγορία καμωμένη, καθώς θα πειστεί ο αναγνώστης, με υπερβολικά φανερή κακοπιστία. Οι σκηνοθέτες ωστόσο φαίνεται να πέτυχαν για την ώρα τους σκοπούς που ήθελαν.

12,84 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο συγγραφέας αποτελείωνε το έργο τούτο όταν ήρθε η είδηση για τη δίκη της Μόσχας. Την τερατώδη αυτή δικαστική πράξη, που αναγγέλθηκε στις 14 Αυγούστου, άρχισε στις 19 και τελείωσε στις 25 με την εκτέλεση των δεκαέξη κατηγορουμένων, είναι φανερό πως την έκαμαν με τόση βιάση μόνο και μόνο, για να μην μπορέσει ο Λέων Τρότσκυ να θέσει δημόσια τις λιγοστές ξάστερες και ουσιαστικές ερωτήσεις που θα γκρέμιζαν μια κατηγορία καμωμένη, καθώς θα πειστεί ο αναγνώστης, με υπερβολικά φανερή κακοπιστία. Οι σκηνοθέτες ωστόσο φαίνεται να πέτυχαν για την ώρα τους σκοπούς που ήθελαν. Πολλοί από τους ιδρυτές του Μπολσεβίκικου κόμματος περάσανε, με μια σκοτεινή μηχανοραφία, από το εκτελεστικό απόσπασμα και, πράγμα δυσκολότερο, η κυβέρνηση της Μόσχας κατάφερε για τον πολιτικό αντίπαλο που φοβάται περισσότερο, να μπει αυτός ουσιαστικά σε περιορισμό απ' την κυβέρνηση μιας χώρας "ελεύθερης και δημοκρατικής", της Νορβηγίας. [...] (Από το πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Οι "επαγγελματικοί" κίνδυνοι της εξουσίας
Book pages: 
156
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Λέον Τρότσκι (1879-1940) ήταν ένας από τους κεντρικούς ηγέτες της Οκτωβιανής Επανάστασης του 1917 στη Ρωσία, καθώς και του Μπολσεβικικού Κόμματος και της Κομμουνιστικής Διεθνούς κατά τα πρώτα χρόνια της Σοβιετικής Δημοκρατίας. Μετά τον θάνατο του Λένιν το 1924, ο Τρότσκι ήταν ο βασικός ηγέτης του αγώνα για τη συνέχιση της κομμουνιστικής προοπτικής, μπροστά στην πολιτική αντεπανάσταση της οποίας επιφανέστερος εκπρόσωπος ήταν ο Στάλιν. Ο Τρόσκι εξορίστηκε από τη Σοβιετική Ένωση το 1929. Δολοφονήθηκε στο Μεξικό το 1940 από τη μυστική αστυνομία του Στάλιν.

Subtitle: 
Οι "επαγγελματικοί" κίνδυνοι της εξουσίας
Book pages: 
156
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο