Product

Η πρόκληση να είμαστε γονείς

Product

Η πρόκληση της αλλαγής

Η πρόκληση να είμαστε γονείς

Κωδικός:
114453
Manufacturer: 
Description: 

Με περισσότερα από τριάντα χρόνια αφιερωμένα στην αγωγή του παιδιού, ο Ρούντολφ Ντράικορς έχει μια βαθιά κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι γονείς. Με το βιβλίο του αυτό τούς εφοδιάζει (γονείς και δασκάλους) όχι μόνο με πρακτικές συμβουλές για ειδικές καταστάσεις, αλλά και με μια γενικότερη λογική και συναισθηματική εκπαιδευτική στάση.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Με περισσότερα από τριάντα χρόνια αφιερωμένα στην αγωγή του παιδιού, ο Ρούντολφ Ντράικορς έχει μια βαθιά κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι γονείς. Με το βιβλίο του αυτό τούς εφοδιάζει (γονείς και δασκάλους) όχι μόνο με πρακτικές συμβουλές για ειδικές καταστάσεις, αλλά και με μια γενικότερη λογική και συναισθηματική εκπαιδευτική στάση. Ερευνά, επίσης, τις αιτίες που κρύβονται πίσω από τις συμπεριφορές των παιδιών, και φωτίζει με μοναδικό τρόπο τη δημιουργία και την ανάπτυξη των διαφόρων "συμπτωμάτων" της απειθαρχίας ή της παραίτησης, που παρουσιάζουν πολλά παιδιά. Επιπλέον, εκπαιδεύει, γονείς και δασκάλους, πώς να ανακαλύπτουν μόνο το σκοπό που επιδιώκει -κάθε φορά- το παιδί, με την Α ή Β συμπεριφορά του. Και όχι τα αίτια που είναι αποκλειστική ευθύνη των επιστημόνων της ψυχολογίας. Ο σκοπός, λέει, μπορεί να αποκαλυφθεί ακόμα και με μια ερώτηση στο παιδί. Ο Ρ. Ντράικορς δηλώνει: "Δεν υπάρχουν κακά παιδιά - υπάρχουν μόνο αποθαρρυμένα και δυστυχισμένα παιδιά, που δεν είχαν την τύχη να δεχτούν εκείνη την ανατροφή που θα τους άνοιγε τα φτερά για να ολοκληρωθούν μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία. Δεν υπάρχει, όμως, και γονιός που ΔΕΝ θα κάνει λάθη στην αγωγή των παιδιών. Απαλλαγείτε, λοιπόν, από τις ενδεχόμενες ενοχές σας. Και ηρεμήστε". Πρόκειται για ένα καθαρά επιστημονικό βιβλίο που γράφτηκε με τον απλούστερο τρόπο, για να γίνει καθημερινό βοήθημα στα χέρια των γονιών και δασκάλων που εκπαιδεύουν παιδιά στο σημερινό, γεμάτο σύγχυση κόσμο, που βιώνει τη μετάβαση από την κοινωνία της πατριαρχίας στην κοινωνία της ισοτιμίας.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-349-108-Χ
Book pages: 
436
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ρούντολφ Ντράικωρς γεννήθηκε στη Βιέννη το 1897 και σπούδασε ιατρική και ψυχιατρική στο πανεπιστήμιο της ίδιας πόλης. Οι επίμονες έρευνες του στον τομέα της κοινωνικής ψυχιατρικής τον οδήγησαν στην ίδρυση της πρώτης στον κόσμο Επιτροπής Διανοητικής Υγείας με έδρα την Αυστρία. Έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για τη διδασκαλία του Άλφρεντ Άντλερ και δεν άργησε να γίνει ο πιο στενός συνεργάτης του. Στην αρχή διεύθυνε κλινικές για παιδιά, το 1937 μετανάστευσε στην Αμερική και το 1939 άρχισε να διδάσκει ψυχιατρική στην Ιατρική Σχολή του Σικάγου. Λίγο αργότερα ανέλαβε τη διεύθυνση του Ινστιτούτου Άλφρεντ Άντλερ του Σικάγου, του οποίου υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη. Εκτός από τη διδασκαλική και συγγραφική του δραστηριότητα, ο Ντράικωρς πρωτοστάτησε στην ίδρυση συμβουλευτικών σταθμών για τους γονείς και υπήρξε από τους θεμελιωτές της ιδέας για τις ομαδικές συζητήσεις στην τάξη και του οικογενειακού συμβουλίου στο σπίτι. Η ουσία της διδασκαλίας και της πρακτικής του Ντράικωρς περιέχεται στα βιβλία του: "Το παιδί μια νέα αντιμετώπιση", "Η δημοκρατία στο σπίτι", "Το δικαίωμα να είσαι παιδί", "Διατηρώντας την ισορροπία στην τάξη" κ.ά.. Πέθανε το 1972.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-349-108-Χ
Book pages: 
436
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο