Product

Η πρώτη περίοδος της αγγλοκρατίας στην Κύπρο 1878-1914

Product

Η πρώτη πολιορκία της Κωνσταντινουπόλεως από τους Οθωμανούς (1394-1402)

Η πρώτη περίοδος της Βασιλείας στον βιβλικό Ισραήλ - 10ος αι. π.Χ.

Κωδικός:
86221
Description: 

[...] Οι διηγήσεις του βιβλικού ιστοριογράφου για την πρώτη περίοδο του θεσμού της βασιλείας είναι ιδιαίτερα γοητευτικές και συνάμα περίπλοκες, με ιδιαίτερα προβλήματα και έτσι εγείρουν διάφορα ερωτήματα: γιατί ο λαός απαίτησε από το Σαμουήλ βασιλιά - ο Ισραήλ χρειάζεται πραγματικά έναν βασιλιά, θα τον ωφελήσει ή θα τον βλάψει - γιατί ο Θεός "επέτρεψε" να αναδειχθεί βασιλιάς και στη συνέχεια να ανδρωθεί η βασιλεία με το Σαούλ, το Δαβίδ και το Σολομώντα κ.ά. Ελπίζουμε ότι πολλά απ' αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν με τη μελέτη του βιβλίου.

33,56 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Οι διηγήσεις του βιβλικού ιστοριογράφου για την πρώτη περίοδο του θεσμού της βασιλείας είναι ιδιαίτερα γοητευτικές και συνάμα περίπλοκες, με ιδιαίτερα προβλήματα και έτσι εγείρουν διάφορα ερωτήματα: γιατί ο λαός απαίτησε από το Σαμουήλ βασιλιά - ο Ισραήλ χρειάζεται πραγματικά έναν βασιλιά, θα τον ωφελήσει ή θα τον βλάψει - γιατί ο Θεός "επέτρεψε" να αναδειχθεί βασιλιάς και στη συνέχεια να ανδρωθεί η βασιλεία με το Σαούλ, το Δαβίδ και το Σολομώντα κ.ά. Ελπίζουμε ότι πολλά απ' αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν με τη μελέτη του βιβλίου. [...] (από τον πρόλογο του μεταφραστή)
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-242-297-1
Book pages: 
566
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Walter Dietrich γεννήθηκε στην Κίνα (Pato) το 1944 και είναι τακτικός καθηγητής στη Βέρνη, στον τομέα της Παλαιάς Διαθήκης. Η εργογραφία του έχει, κυρίως, ως αντικείμενο την ιστορία του βιβλικού Ισραήλ.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-242-297-1
Book pages: 
566
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο